Verhalen over de NDSM op Storytelling Festival

Van verleden naar heden, van Baanderij tot HyperMUD en NDSM-Kinderatelier

Van 4 t/m 6 november 2011 vindt het Storytelling Festival plaats op de NDSM-werf. Ook de mooie verhalen over deze bijzonder plek, van scheepswerf naar creatieve en duurzame broedplaats krijgen een plek binnen het festival. We duiken op vrijdagavond 4 november in het verleden, heden en de toekomst van deze bijzondere plek in Amsterdam Noord met een gratis programma vol NDSM-verhalen.

In het De Baanderij gebouw beginnen we met verhalen over het verleden, dan verplaatsen we ons naar de ruïnes van de Smederij en hoor je over het heden, we eindigen bij de HyperMUD waar het toekomst verhaal zal plaatsvinden. Rond dit futuristische lemen huis van ‘mud’ komt alles tezamen. Met data, verhalen, strobalen, vuur, modder en warme chocomel.

HyperMUD ...

Het verhaal van de NDSM wordt mede gecreëerd in samenwerking met verteller Raymond den Boestert. Hij ontvangt diverse gasten die een NDSM object meenemen en hun verhaal over het verleden, heden en toekomst naar aanleiding daarvan vertellen. Van oud scheepsbouwers, bewoners en gebruikers van de huidige werf tot projectontwikkelaars. Hun objecten en verhalen worden op digitaal vastgelegd voor de toekomst, met video en foto maar ook met een 3D printer: de voorwerpen worden live gescand en geprint.

Vrijdag 4 november 2011

Kinderprogramma tijdens Storytelling Festival:
NDSM-Kinderatelier en De Kamer van de Kapitein

Zondagmiddag 6 november zijn er allerlei creatieve activiteiten en kunnen kinderen luisteren naar mooie verhalen. De middag begint met het NDSM-kinderatelier. Kunstenaars van de werf werken met de kinderen aan bijzondere kunstwerken

NDSM-Kinderatelier

Daarna is er een ontdekkingstocht over de NDSM werf. In het atelier van kunstenares Hélène Min is een geheime ruimte ontdekt, een oud archief met tekeningen van de oude schepen, zoals de Kamer van de Kapitein. Je krijgt een spannende rondleiding door het atelier, de lage gangen en de archieven. Nancy Wiltink (!) geeft een workshop Vertel je Verhaal en er is een voorstelling van Nico de Verhalenman over Joedo Goedo, koning van de diepste diepzee.

Nancy Wiltink geeft een workshop verhalen vertellen. Want hoe doe je dat eigenlijk, een goed verhaal vertellen? Nancy weet daar alles van en leert iedereen die wil een prachtig verhaal te vertellen.

Zondag 6 november 2011

  • 13 uur (tot 15.00) Vertel je verhaal: workshop, rondleiding en voorstelling
  • LOCATIE: Atelier Hélène Min
  • 13:30 uur (tot 16.00 uur) Bouw je Verhaal: kinderatelier, rondleiding en voorstelling
  • LOCATIE: Scheepsbouwloods NDSM-werf
  • PRIJS:  € 12,50 hele middag  (kaartverkoop via storytelling website) voorstelling Joedo Goedo ook los te boeken (14:30 of 15:30 u)

Reacties


ilovenoord