Wild spelen in het Waterland

Het groene Noorden van Noord blijft me verbazen. Hoewel rustig en leeg in vergelijking met de rest van ons bruisend stadsdeel, is het verre van saai en zijn de activiteiten bijna niet bij te houden. Het afgelopen seizoen heb ik er kinderfeestjes, theatervoorstellingen, hooislapen, melktappen en unieke flamingo’s mogen meemaken. Het schaapscheren, lammetjes aaien, koeien van stal halen en atelierbezoeken heb ik aan anderen overgelaten. Het liefst ga ik gewoon een stukje fietsen, maar ook dan ontdek ik steeds iets nieuws. Laatst nog een hele natuurspeeltuin……

trekpont voor hele sterke jongens....

Ik ga het liefst het Waterland in om te kijken en uit te waaien, luisterend naar de vogels en de A10. Voor mijn kinderen is uitwaaien echter niet een doel opzich, heb ik al gemerkt. Met het belimmen van de toren in Ransdorp krijg ik ze meestal wel mee. Maar na september is de toren dicht. Enkele weken geleden heb ik een nieuw gemeenschappelijk doel gevonden: een natuurspeeltuin, midden tussen de weilanden.

waterpomp op zonnecellen...

Je moet wel weten waar het het zit. Geen bordje geen niks. Puur natuur. Slechts de zonnepanelen voor de waterpomp zijn zichtbaar vanaf het fietspad. Het stelt ook allemaal niet veel voor, het is vooral de plek die het speciaal maakt. Omringd door gras en water, omlijst door een weidse wolken. Beetje klimmen en klotsen; verstoppertje in het riet…meer is het niet. Maar je wordt er wel blij van!

klotsen door het riet...

Reacties


2 Comments on this post

  1. Dankjewel, ik ga het dit weekend opzoeken!!!

    Groet,
    Sandra

    Sandra /
  2. En? Was het leuk?

    Marcia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord