Beste buurtsuper van Noord!

Langs de van Hasseltweg wordt gewerkt aan een nieuwe fietsbrug. Prima natuurlijk, maar je kan nu niet meer langs het kanaal naar het IJ fietsen. Je wordt omgeleid door het park naar de Wingerdweg. Maar ook dat heeft grote voordelen: je komt namelijk als vanzelf bij de superste buurtsuper FATIH.

Dit supermarktje – schuine streep- slagerij is al jaren mijn favoriet in Noord.  Twee hardwerkende broers Fatih en Sabit zwaaien de scepter.  Ze verkopen ongeveer alles wat een mens nodig heeft. Heerlijk brood, verse groenten en fruit, olijfolie… en het beste lamsvlees van Noord. En dit alles voor een prijs, die kan concureren met de markt om de hoek. Maar de broers zelf zijn de echte kracht. Een verademing vergeleken met de vorige uitbaters.

het beste lamsvlees van Noord...

Zo’n 7 jaar geleden was de supermarkt nog in handen van een zeer chagrijnig echtpaar, duidelijk toe aan iets anders. Een keer kwam ik 10 cent te kort en kreeg ik mijn boodschappen niet mee. Of ik maar iets wilde terugleggen….

Wat een verschil met Fatih en Sabit. Hen moet ik er juist van weerhouden mijn kinderen vol te stoppen met veel te zoete koekjes. Rollen heb ik al gratis meegekregen. Dat lijkt een redelijk simpele verkooptruc, maar de klantenbinding gaat verder. Zo weten ze precies welke man de mijne is, terwijl we nooit samen boodschappen doen… impressive. Daarbij krijg je bij je boodschappen een glaasje thee.

thee drinken kan altijd...

Vroeger had ik geen tijd voor thee. Boodschappen doen doet een mens niet voor de lol, maar snel tussendoor op weg naar de creche ofzo. Maar Sabit heeft me overtuigd. Thee drinken kan altijd, volgens hem. En hij heeft gelijk. Rustig boodschappen doen is veel beter voor een mens. Iets eerder weg van het werk (kan eigenlijk ook altijd wel), rustig fietsen langs het kanaal (genieten) en dan gloeiend hete, iets te sterke thee bij buurtsuper FATIH. Bevalt me prima.

Fatih zit op de Wingerdweg 37

Reacties


6 Comments on this post

 1. Ja! Fatih is geweldig!

  Thomas /
 2. Werk aan de overkant, haal graag fruit bij Fatih! Ontzettend aardig personeel……

  Sascha /
 3. En op dit moment hebben ze de allerlekkerste mandarijnen. Net alsof ze die zelf geplukt hebben. Of zouden ze het op een accoordje hebben gegooid met de sint, dat die verse mandarijnen heeft meegebracht? Het zijn per slot van rekening Turken onder elkaar (voor wie het niet wist: St. Nicolaas komt uit Turkije, uit een een klein dorp onder Myra)

  Nancy /
 4. even een correctie op het leuke verhaal van Marcia (haar verhalen zijn altijd leuk) – zo’n zeven jaar geleden zat er niet een zurig echtpaar, maar een andere Turkse familie, die de winkel runde, die doen nu die twee eettentjes tegenover elkaar op de hoek van de vdPek –
  die zurige mensjes, dat is echt langer geleden – ik schrijf dit om recht te doen aan die vorige uitbaters, want die waren ook super in hun super

  aartjanszen /
 5. Hee, wat een goede tip! Hier kom ik eigenlijk ook best vaak langsgefietst, maar ik ben nog nooit naar binnen geweest. Ga ik gauw verandering in brengen.

  Floor /
 6. We couldn’t agree more. Voelt bijna als thuiskomen bij hen.

  Donica /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord