Ik fiets elke dag een heel eind naar school toe, ongeveer negen kilometer.

Hoi, ik ben Iris. Ik ben twaalf jaar oud. Ik woon in Amsterdam Nieuw-West en zit op school op het Hyperion, in Amsterdam-Noord. Ik fiets elke dag een heel eind naar school toe, ongeveer negen kilometer. Dit doe ik gelukkig wel samen met mijn vriendin Laura.

Iris Vestergaard van onze junior redactie op het Hyperion

Iris Vestergaard van onze junior redactie op het Hyperion

Ik heb een erg druk schema. Als de school uit is moet ik echt meteen naar huis toe, zodat ik mijn huiswerk kan maken.(Meestal ben ik rond half vijf thuis.) Daarbij doe ik ook nog aan sport, twee keer per week. Dus op de dagen dat ik sport moet ik al helemaal snel thuis zijn. In Noord op school zitten is een uitdaging, maar ik raak er wel snel aan gewend. Wat ik doe in mijn vrije tijd is tekenen, vandaar de striptekening, en lezen. Ook houd ik van schrijven, leuk dus dat ik deze wekelijkse column mocht doen. Ik heb op het Hyperion ook nieuwe vriendinnen gemaakt, die wel in Amsterdam-Noord wonen.

Soms gaan we dan samen door Noord fietsen. Het leukste aan het verre fietsen is dat je op de pont even kunt uitrusten en kletsen met je vrienden die dan ook naar school gaan met de pont. Voordat ik hier op school zat was ik echt nog nooit in Noord geweest. Kortom: Ik ben blij dat ik nu in Noord op school zit omdat ik nu kennis heb gemaakt met een stadsdeel waar ik eerder nog nooit was geweest.

mijn strip:

..

..

..

————————————————————————————————————————————
Over het Hyperion

Amsterdam-Noord heeft er sinds september een nieuwe school bij: Het Hyperion! Het Hyperion is een school voor vwo+, waar leerlingen kunnen kiezen voor atheneum of voor gymnasium.

Vanaf deze week leveren Hyperionleerlingen wekelijks een bijdrage aan deze site. Ze schrijven, filmen of tekenen over hun schooltijd in Amsterdam-Noord. Laat ons vooral weten waarnaar u benieuwd bent, want wie weet willen de leerlingen daar wel over schrijven!

Reacties


2 Comments on this post

 1. Hoi Iris!

  Leuk dat je strips maakt! Wist je al dat er een striptekenwedstrijd is in Amsterdam-Noord? Ik zou het heel leuk vinden als je ook meedoet! Kijk voor de flyer en info even op http://www.edith-made-it.nl

  Misschien heb je er op school al over gehoord?

  groetjes van Edith

  Edith /
 2. Hoi Iris,
  Wat goed dat je naar Noord komt om naar school te gaan! Ik hoop dat je het naar je zin hebt op het Hyperion en dat Noord een beetje je tweede thuis wordt.
  Zelf heb ik een dochter die elke dag naar haar school in Zuid fietst… het Hyperion bestond helaas nog niet toen zij naar de brugklas ging, anders zou ze er zeker voor gekozen hebben.

  Groeten en succes met alles,
  Heidi

  Heidi /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord