Koffie op Lokatie

Ik was al met enige regelmaat in kringloopwinkel De Lokatie te vinden, maar snuffelen tussen oude troep heeft er nu een extra dimensie bijgekregen. De Lokatie is natuurlijk hét adres voor tweede handsspullen, computeradvies en handgemaakte bezems, maar nu herbergt het ook een smaakvolle koffiecorner. 

Smaakvol in meerdere opzichten. De inrichting is leuk, mooi en getuigt van kunstig design. De banken bekleed met boekkaften vind ik echt wonderschoon (maken ze die ook op bestelling??). Maar belangrijker: ze schenken een top cappuccino. Verder lekkere tosti’s, taart en verse sapjes. 

smaakvol....

Naast koffie, verse muntthee, tosti’s, taart en verse sapjes verkopen ze ook soep. Deze komt uit de keuken van restaurant Freud (niet in Noord helaas). Zowel Freud als Koffie op Lokatie zijn werkervaringsprojecten van Arkin (vroeger Mentrum en Jellinek). Door de bezuinigingen wordt de druk op dit soort projecten helaas steeds groter.

Jammer jammer, want het mes snijdt aan twee kanten. Het geeft mensen vaak een broodnodige invulling van de dagen waar je kan leren en laten zien wat je kan (zoals de helden van Login http://www.ilovenoord.nl/index.php/2011/09/26/de-computer-helden-van-login/). Maar voor mensen uit de buurt brengt het betaalbare voorzieningen (spullen, computerlessen, heerlijke koffie..). En je leert weer eens iemand kennen. Edi en Linda bevoorbeeld:

Linda en Edi...

Als de heren en dames van de overheid zich een beetje gedeisd houden, voorspel ik een grote toekomst voor Koffie op Lokatie. Uitbreiden met meer stoelen en tafeltjes zal geen probleem zijn. Enige leerpuntje is het afrekenen. Door mijn interessant gesprek met Edi vergat ik zowaar te betalen…toen ik terugkwam bleken ze de kassa al opgemaakt en werd mij alles kwijtgescholden. Dat kom ik binnenkort goedmaken… zeker weten. 

wel erg goedkoop...

Koffie op Lokatie zit op de Distelweg 85

Reacties


ilovenoord