Mijn school: het Hyperion in Amsterdam-Noord

Toen ik in groep 8 zat en de tijd was aangebroken om een school uit te kiezen, wilde ik graag naar een school in Amsterdam-Noord. Ik woon zelf ook in Noord, dus dan is het lekker dichtbij. Eerst wilde ik naar de school waar mijn broers op zitten, want ik vond dat een heel goede school.

Totdat ik hoorde dat er een nieuwe school kwam. Een school genaamd Hyperion. Ze zeiden dat je daar, behalve de normale vakken op een vwo-opleiding ook nog andere vakken zou krijgen. Vakken zoals grote denkers, logica & argumentatieleer, lifestyle informatics en Spaans. Dat vond ik heel erg leuk klinken, dus wilde ik me al meteen voor het Hyperion inschrijven.

De vakantie was afgelopen, mijn eerste schooldag begon. Nou ja, het was alleen maar je rooster ophalen en een beetje praten over hoe het werkt op de middelbare school , maar goed ik vond het al leuk om alle kinderen uit mijn klas te zien. Later in die week waren we ook nog op kamp geweest, ook dat vond ik heel erg leuk. OP het kamp leer je elkaar kennen. We deden daar spelletjes en we kookten ook zelf. Het was heel gezellig, maar het was wel een lange fietstocht zeg!

Ik zit op het atheneum+ en wat ik nou zo goed vind aan Hyperion, is dat je geen klassieke talen hoeft te kiezen om genoeg uitdaging te hebben. Mijn lievelingsvakken zijn wiskunde, lifestyle informatics (l.i.)., Spaans en Logica& Argumentatieleer. Bij l.i. vind ik het erg leuk dat je leert om presentaties op de computer te maken. Bij L&A kan je je eigen mening over iets vertellen en daar kijken we ook soms filmpjes. Spaans vind ik zo leuk, omdat het een taal is die je niet op iedere school leert en op het Hyperion wel. Ook heb ik al veel vriendinnen op het Hyperion gemaakt, we leren samen en kunnen ook met elkaar lachen.

Komend jaar verhuist Hyperion naar Overhoeks. Ik ben blij dat het dan nog steeds in Amsterdam-Noord staat, want daar voel ik me thuis!

Eline Mol

————————————————————————————————————————————
Over het Hyperion

Amsterdam-Noord heeft er sinds september een nieuwe school bij: Het Hyperion! Het Hyperion is een school voor vwo+, waar leerlingen kunnen kiezen voor atheneum of voor gymnasium.

Vanaf deze week leveren Hyperionleerlingen wekelijks een bijdrage aan deze site. Ze schrijven, filmen of tekenen over hun schooltijd in Amsterdam-Noord. Laat ons vooral weten waarnaar u benieuwd bent, want wie weet willen de leerlingen daar wel over schrijven!

Reacties


3 Comments on this post

 1. Super geschreven en het Hyperion is inderdaad een geweldige school!

  Phiny /
 2. Laatst had ik een leuke ervaring. Mijn auto stond geparkeerd bij het Museum De Noord aan de Zamenhofstraat. Dat gebeurt wel meer, want ik ben vaak in dat museum als een van de vrijwilligers.
  Opeens werd ik gewaarschuwd door een paar collega’s die hadden gezien dat mijn auto aangereden werd.
  Nou, alleen de nummerplaat was een beetje verbogen en de dame die het had gedaan verontschuldigde zich uitgebreid. Het bleek dat ze lerares aan het Hyperion was, lerares geschiedenis nog wel. Dat interesseerde mij als museumdirecteur in Noord natuurlijk hogelijk.
  Ik nodigde haar uit naar binnen in het museum en we kwamen flink aan de praat. Ik begreep dat de school voor kerstmis een week met diverse activiteiten organiseert en ik bood aan een cursus over de geschiedenis van Noord te geven. Ik hoop dat ik gauw weer wat van de geschiedenislerares verneem.

  Henk Ras /
 3. Dag Eline,
  Wat fijn dat je zo’n goede school hebt gevonden. En wat dapper dat je niet naar de school ging waar je broers op zitten. Ik vind het leuk om je mooie koppie weer eens te zien!
  Groetjes van Marsha (DWS)

  Marsha /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord