Muziekstraatstudio's geopend

‘O nu gaan mijn buuffies het podium op, daar moet ik toch echt even een foto van maken.’ Het optreden van het buurtkoor, met een repertoire variĆ«rend van ‘My Girl’ van The Temptations tot ‘Zing, Vecht, Huil…’ van Ramses Shaffy, was het onbetwiste hoogtepunt van het openingsfeest van de studio’s in de Muziekstraat vanmiddag. Want dat er professionele muzikanten in de buurt wonen is leuk, maar wat is er nou mooier dan dat de bewoners zelf samen zingen?

En wat te denken van het kinderorkest, dat diezelfde middag nog ‘The Lazy Song’ van Bruno Mars ingestudeerd had en er meteen mee optrad voor de verzamelde ouders en hoogwaardigheidsbekleders van stadsdeel en woningbouwvereniging?

De studio’s bij de ingang van speeltuin De Speelvogel gaan gebruikt worden voor verschillende activiteiten van de Muziekstraat. Zo wordt er les gegeven, oefenen de musici voor optredens in de buurt, gaan de buurtkoren er oefenen en worden er workshops georganiseerd.

De Muziekstraatmuzikanten sloten de middag af terwijl de kinderen onvermoeibaar doorspeelden en -snoepten – tot het donker werd. Wat kun je nog meer wensen van een speeltuin?

Reacties


ilovenoord