Rashid Novaire keert terug naar Noord

Al sinds mensenheugenis ga ik mee op schoolkamp met mijn oude basisschool. Sommige dingen zijn te leuk om ermee te stoppen. Een van mijn dierbaarste kampherinneringen is het gesprek dat ik twintig jaar geleden had met Rashid tijdens het schillen van een enorme berg aardappels. Stampot andijvie maken voor dertig kinderen is geen sinecure. Met twee botte mesjes duurde het schillen een eeuwigheid, maar dat was bepaald geen straf. De elfjarige Rashid praatte de tijd in zijn eentje helemaal vol. De mesjes werden zwaarden, de aardappels werden onze aartsvijanden, de betonnen rand waar we op zaten een kasteelmuur. Rashid was een geboren verhalenverteller.

Volgende week komt Rashid even terug naar Amsterdam-Noord. Als Rashid Novaire heeft hij inmiddels prachtige poëzie, een verhalenbundel en drie goed ontvangen romans op zijn naam staan. En van 16 t/m 18 november is zijn voorstelling ‘Terugkeren’ te zien in M-Lab. Een blanke reiziger wordt in het Afrika van de zeventiende eeuw met open armen ontvangen door de lokale bevolking en maakt daarna een psychedelische reis. Natuurlijk ga ik woensdag naar de première, Ik ben nog steeds benieuwd naar de verhalen van Rashid.

Kaartjes zijn te bestellen via www.m-lab.nl

Reacties


ilovenoord