Speelfilms maken in Noord

In een loods aan de Nieuwendammerdijk praat ik woensdagochtend met Ing Lim van Locatiegoed. De kleine vrachtwagens met hun logo kom ik regelmatig tegen in Amsterdam-Noord en omstreken, maar ik ben toch wel verrast als Ing me vertelt dat zij locatiemanagement hebben gedaan voor onder andere de speelfilms ‘Zwartboek’, ‘De Heineken Ontvoering’ en ‘All Stars 2: Old Stars’.

Soms maken Ing en de vier locatiemanagers ook een straat of huis in Amsterdam-Noord ‘filmklaar’. Een van de spectaculaire ontploffingen in ‘New Kids Nitro’ (vanaf 8 december in de bioscoop) is opgenomen in de Bastingstraat. En in ‘Ellis in Glamourland’ ¬†laat Linda de Mol haar nagels doen in salon Aphrodite op het Buikslotermeerplein.Noord heeft veel mooie plekken, vindt Ing, en daar ben ik het natuurlijk roerend mee eens.

Check: www.locatiegoed.nl

Reacties


ilovenoord