Vind de groene schatten van Nieuwendam!

De hele dag fietsen langs de mooiste plekjes van het stadsdeel en er ook nog voor betaald krijgen…. Dat overkwam mij een paar jaar geleden bij het maken van de ecologische fietsroute door Amsterdam-Noord.Ik ontdekte waar de kleine watersalamander overwintert, waar de gierzwaluwen nestelen en waar de hermelijn jaagt. Natuurlijk was het de aimabele stadsdeelecoloog Fred Haaijen die mij van tevoren alle groene schatten had aangewezen. “Kijk eens naar Noord door de ogen van de dieren”, was zijn advies en dat heb ik ter harte genomen.

Zaterdag 19 november geeft Fred hoogstpersoonlijk een rondleiding langs de mooiste plekken van Nieuwendam. Deelnemers vinden gegarandeerd een groot aantal groene schatten. Zelf meedoen aan deze wandeling van ongeveer een uur? Meld je dan om 10.00 uur bij de modelwoning van Noordermare, Dijkmanshuizenstraat 82.

Reacties


ilovenoord