Vrijkaartjes voor Amy Winehouse

Eens in de zoveel tijd smaak ik het genoegen om ergens op een podium te zingen. Op het jaarlijkse ouderfeest, tijdens Koninginnedag of op een bruiloft van vrienden. Als enthousiaste, maar beperkte zanger kies ik dan natuurlijk voor het repertoire dat het meest bij me past. Het liefst een liedje over de liefde – zij kan niet vaak genoeg bezongen worden. Gelukkig weet ik mij altijd omringd door professionele muzikanten die elke valse noot of verhaspelde zin weten te verbloemen met een spannend riffje of een spetterende solo.

Een van de mensen die op mysterieuze wijze altijd naast me blijkt te staan tijdens mijn spaarzame optredens is ‘Fabulous Frits’, beter bekend als saxofonist Frits Heimans. Onverstoorbaar, virtuoos en uiterst sympathiek. Samen met zanger/gitarist Jan Van Til – de ‘nachtegaal van Nieuwendam’ – vormt hij het illustere jazzduo Frenzy, dat zondag 27 november te bewonderen is in de Buiksloterkerk. Vanaf 16.00 uur spelen ze een gevarieerd programma, met onder meer popliedjes, Braziliaanse samba, klezmer en Franse chansons (Brel!). Op het podium staan ook vier schilderijen van Frits, waaronder een portret van Amy Winehouse dat hij schilderde op de dag dat ze overleed. ‘You know I’m no good’ zingt Jan daarbij en dat lijkt me een passend eerbetoon.

ilovenoord geeft twee kaartjes weg voor dit bijzondere optreden!

Reacties


ilovenoord