Wild breien in Noord

Op een mistige ochtend fietste ik via de Rodekruisbuurt naar het schoolplein van mijn zoon. De Rodekruisbuurt is een piepklein buurtje tussen de Waddendijk en het Plan van Gool. In mijn ogen een  buurt vol nietszeggende eensgezinswoningen, met een zeer hoog sierpompoengehalte. Maar mijn blik werd plots getrokken door een onverwachte kleurigheid.

In de Clara Bartonstraat had iemand de boompjes aangekleed met kleine felgekleurde jasjes. Iemand had restjes wol omgetoverd tot blijmakende straatkunst. 

boom met vrolijk jasje...

Mijn vrolijkheid deelde ik met een collega. “Dat is wildbreien. Ken je dat niet?? Dat komt uit Amerika en is helemaal in..”. Goh…

Via wildbreien.nl werden mijn ogen geopend. Een wereldwijd netwerk van anarchistisch breiende vrouwen (en mannen?) blijkt actief. Met strijdlustige namen als de Knit Knit Rebels en de Wilde Wollige Wolven (uit Amsterdam…). Missie? De wereld mooier maken, en onbekende mensen een glimlach te bezorgen. Een soort Occupy-beweging dus, maar dan leuker. Hoe IloveNoord wil je het hebben??

Plots zag ik de buurt in een heel ander daglicht. Ik zag de zonnepanelen op de daken, de hippe oldtimers, de creatief beschilderde garagedeuren… En ik zag een toekomst voor me waarin ook sierpompoenen best hip kunnen zijn…

vrolijk makende straatkunst..

Reacties


2 Comments on this post

  1. Straatkunst met dank aan de familie Doevendans! Het sierpompoenenrijk vind je juist aan de andere kant van de Waddendijk.

    Nienke /
  2. Leuk!

    Nicole /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord