Beeldentuintje in Noord

De kerstvakantie vieren we niet in een huisje in de Ardennen met besneeuwde hellingen, maar gewoon in Noord.  Het winterse gevoel ontbreekt totaal deze dagen tussen kerst en het nieuwe jaar. Geen sneeuw en ijzel, maar blauwe lucht, zon en de eerste groene sprietjes reeds uit de grond.  Als je niet beter wist zou je het lente noemen. Maar de dagen zijn nog wel heel kort en de kinderen hebben veel snot. Dus kleine tochtjes vanuit huis.

Gelukkig is daar altijd het Vliegenbos. Goed voor elk seizoen. Er is nog steeds geen trekpontje om door te kunnen stappen naar de Rietlanden, dus de wandelingen blijven gedwongen klein. Maar goed, het bos heeft genoeg te bieden. Een beeldentuin bijvoorbeeld.

Niet groot, maar wel een wandelingetje waard. Helemaal achterin in de noord-oost hoek van het bos. Met uitzicht op de haven en de sluis van Nieuwendam. Precies waar je zo’n trekpontje zou willen….. zou je koffie kunnen drinken in het havencafe…

Wellicht komt er zo’n verbinding in 2012 als het Vliegenbos  zijn 100jarig bestaan viert. Check de site voor info en lidmaatschap vrienden van het vliegenbos.

www.vliegenbos.info

Reacties


1 Comments on this post

  1. Groeten van de Kunstpolitie

    http://vimeo.com/13618926

    bram de waard /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord