Dansend het jaar uit

De liedjes voor ‘Asterdorp – Het godvergeten Noord’ heb ik vrijwel allemaal gevonden in de bijbel van het Nederlandse lied: ‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’. Samensteller Vic van de Reijt is niet alleen uitgever van Grunbergs debuutroman en Elschot-biograaf, maar ook 45-toeren fanaat. De enorme singles-collectie van Van de Reijt heeft al geleid tot cd-boxen met de honderd beste Nederlandstalige liedjes en honderd beste covers.

Op vrijdag 30 december laat Vic van de Reijt de Buiksloterkerk schudden op zijn grondvesten tijdens het traditionele eindejaarsbal. Samen met zijn kompaan Ron Tebbens draait hij van acht tot middernacht eigenzinnige dansplaatjes. Zorg ervoor dat je op tijd komt, want de zaal gaat om 21.00 uur dicht. Toegang: € 12,50. Vrienden van de kerk betalen 10 euro. Dansend het jaar uit, dat lijkt me wel wat.

Reacties


3 Comments on this post

 1. Dansend het jaar uit in de Buiksloterkerk, is natuurlijk nog wat anders dan naakt of bloot (wat is het verschil daartussen ?) in het Baaiegat (wat is de etymologie van die naam ?) in het Twiske in het nieuwjaarswater duiken. Het laatste stel ik nog maar een jaartje uit – als Marcia dan ook komt, ben ik er zeker – , maar ik was wel in de Buiksloterkerk op 30 december.
  Bij de laatste bijeenkomst van de Cultuurtafel hebben we besloten peergroup recensies van onze respectieve evenementen te schrijven. De aanleiding was dat er (vrijwel) nooit recensies van optredens, tentoonstellingen of evenementen in de pers verschijnen en dat dit niet alleen wonderlijk is, maar ook slecht voor de promotie.
  Kortom: we zoeken nog naar een vaste plek in de publiciteit voor regelmatige recensies van elkaars manifestaties, maar ik begin vast over “Dansend het jaar uit”.
  Om te beginnen bij het begin. Het idee en de uitvoering zijn hartverwarmend. Ik kwam heel wat mensen uit Buiksloot tegen en het is altijd weer leuk om oude en nieuwe kennissen de hand te schudden. Over de ambiance hoeven we het niet te hebben: de kerk is er prima voor ingericht.
  Nu was ik zo’n beetje de oudste aanwezige (of vergis ik me daarin? ik ben 71) en ik ben dus niet zo gewend aan de luidheid van muziek (die zoals bekend de tegenwoordige jeugd al vroeg aan de gehoorapparaten helpt). Maar ik vond het toch wel een beetje hard. In ieder geval kan je de hele avond geen redelijk gesprek met iemand voeren. Misschien zou af en toe een pauze zinvol zijn. Dan weet ik tenminste wat mijn gesprekspartners bedoelen.
  De inhoud van de muziek is een andere kwestie. Inderdaad: ik ben bij de Beatles opgehouden de ontwikkelingen te volgen. Dus wat dat betreft tel ik niet mee. Jaren zeventig/tachtig was de muziek, schat ik. Ook helemaal niet gek. Je kan er tenminste op dansen. Hoewel stijldansen is er niet bij.
  Dan een paar puntjes voor de organisatie.
  Je jas terugvinden aan het eind van de avond was een tamelijk groot probleem. Geen licht en geen systematiek in de ophanging. Ik zou zeggen: toch een garderobe met personeel en nummertjes aan de jas.
  Tenslotte: de bediening achter de bar was vriendelijk, maar kaas gegeten hadden ze nog niet, daarvan althans. Advies: de naast elkaar staande mensen voor de bar dienen door elke barbediende van links naar rechts geholpen te worden. Zo komt ieder aan de beurt in volgorde van aankomst bij de bar.
  Kortom: ik heb een plezierige avond gehad en kom deo volente volgend jaar weer.
  Beoordeling. Dat hebben we nog niet afgesproken bij de Cultuurtafel. Ik stel voor “drie sterren” of een 7.
  Wie zal de volgende recensent zijn ?

  Henk Ras /
 2. Ben nu al benieuwd naar je recensie van de nieuwjaarsduik 2013….

  Marcia /
 3. Staat in m’n agenda: 1 januari 2013, Twiske, Nieuwjaarsduik.

  Henk Ras /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord