De geur van de Roos

De van der Pekstraat ruikt naar de Roos. Een geur van schone was en warm gedroogd wasgoed. De Roos is zo’n winkel waarvan ik hoop dat hij eeuwig zal blijven geuren. Alles wat we maar te stomen hebben gaat erheen en als er een echt ingewikkelde klus is op het gebied van herstellen of vermaken, dan weten ze er ook raad mee.

Kapotte ritsen laten maken. Het geeft me een kick, als ik daarna die tas weer gebruik. Het laat zien dat ik duurzaamheid wel degelijk in eigen hand heb. Een lelijke lange ‘worstenjas’ werd door de tovenaars van de Roos omgetoverd in een hip & kort ski-jack. ‘Even kijken, mevrouw Wiltink, dan kan ik dit stuk eraf halen, en een rits tot hier. Goed?’ Helemaal goed is het. De Roos is geen winkelformule.
De Roos is zichzelf.

Als ik de voordelen van Noord moet opsommen, dan staan de kleine ondernemers hoog bovenaan. De groenteboeren, fietsenmakers, bakkers.
En vooral de winkel om de hoek. Dat ik voor schoenenreparatie naar het Buikslotermeerplein moet fietsen vind ik al erg genoeg. Maar ik doe het, want anders verdwijnt die ook nog. Het is één ding om te roepen om méér kleinschalige winkels. Het is nog een heel ander ding om daar ook echt gebruik van te maken. En als wij dat niet doen, dan overleven ze het niet. Er zijn er al zoveel verschenen en weer verdwenen. Of ze ook de goedkoopste zijn, weet ik niet eens. Vriendelijkheid is me best wat waard.

Gaat dus allen met uw kapotte ritsen en uw maatkostuums naar de Roos, want de Roos moet blijven.

‘Dag mevrouw Wiltink, hoe is het met u?’

En dan die glimlach en die geur.

Zeg nou zelf – dat is toch prettig.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Helemaal mee eens. Wij brengen al jaren alles naar de Roos, ook al hebben we een andere stomerij om de hoek. Voor mijn verjaardag hebben ze mijn favoriete jas helemaal opnieuw van voering voorzien. En die kwamen ze savonds op mijn verjaardag brengen. Met een bosjes roosjes erbij! Kan het beter?

    Marcia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord