De Noordse sporthuiskamer

Als ik de deur uit loop om te gaan sporten wil ik soms roepen “Daag! Ik ben naar de sportschool!”. Dat klinkt namelijk heel goed. Maar ik roep altijd dat ik naar zumba ga. Of naar Mira. Of dat ik koffie ga drinken op sportschoenen.

Want eigenlijk is GO! geen echte sportschool. Het is meer een huiskamer waar je toevallig kan sporten. Er staan in een hoek een paar cardio-apparaten, maar er is vooral ruimte voor de groepslessen. Elke dag van de week staan er andere  groepslessen op het programma.

Op maandagochtend bijvoorbeeld. Dan moet je maar afwachten wat je gaat doen. De les heet mix, en dat betekent dat we doen waar eigenaresse Mira toevallig zin in heeft. Soms beult ze ons af, en soms is het een milde les. Maar altijd is het gezellig. Men klaagt, steunt en moppert wat over hoe zwaar al dat gespring is, lacht elkaar goedmoedig uit om gestuntel met foute pasjes en stapjes. En na de les ploft iedereen neer bij het barretje, drinkt koffie en kletst elkaar even bij over de dagelijkse zaken.

GO!

Bij GO vergeet ik af en toe dat het om het sporten gaat. Ik kom niet alleen voor een uurtje zumba. Ik kom voor de koffie. Om verhalen te horen over kinderen, over werk, en om te kletsen over onzin. Dat koffieritueel is er na elke les. Dat komt niet alleen door al die gezellige vrouwen die sporten bij GO. Dat komt ook door Mira. Zij zorgt dat naar de sportschool gaan meer is dan jezelf in het zweet werken in een kille grote ruimte vol vervelende apparaten. Ze koppelt sporten moeiteloos aan gezelligheid. De beste motivatie om gewoon te gaan. Ook als je niet zo van sporten houdt.

In de huiskamersportschool van Mira komen vooral erg veel vrouwen. Van jong tot oud. Groot en klein, dik en dun, en uit alle hoeken van Noord. Niet dat mannen niet welkom zijn. Integendeel. Maar de vrouwen hebben de overhand. Komt vast ook door de lessen: pilates, yoga en zumba zijn misschien wat minder in trek bij mannen. En op maandagvond is het zelfs vrouwenavond.

eigenaresse Mira en tachtigjarige (!!!) Mar

Je mag altijd gratis een proefles doen bij Mira. Je kan op de site bekijken welke lessen er worden gegeven. Naast groepslessen is er ook een slankcursus, speciale seniorenlessen, én kun je terecht verschillende massages.

website:  www.wellnessprojects.nl

// bijdrage van @Debuski

Reacties


7 Comments on this post

 1. Elke week vertrek ik weer met plezier naar GO! Te gekke sportschool met een grote variatie aan lessen en er is altijd een gezellige en ontspannen sfeer!
  Ken je het nog niet? Kom langs!!

  Maartje /
 2. Toen ik 74 was ben ik weer gaan sporten.
  Ik doe het nu bijna 6 jaar(individueel)
  je wordt geholpen als je LANG niet hebt
  gesport.Het is er gezellig,netjes en….
  je blijft in beweging!!!!

  M.van Oosten /
 3. Dit artikel liegt er niet om,wat sport en gezellighied aangaat vindt je geen tweede in Noord Amsterdam, vakbekwaam wordt iedereen geholpen, jong en oud, we hebben er zelfs een 80 jarige in de club die iedere dag haar rondje draait op de Cardio toestellen, verder is alles mogelijk op de huiskamerclub, van zumba tot Pilatus en stretchen tot yoga, ook wordt er gedanst op muziek uiteraard, en als je wat zwaarder wilt dan kun je daar ook ondericht op krijgen, dus zwaar of licht voor iedereen is er wat,en het wordt niet door zomaar iemand gegeven, je wordt geholpen door een gediplomeerde sportvrouw die van alle sporten verstand, en de papieren/vergunningen heeft, zelfs het ROC is vaste klant aan huis. alleen nu in december is er nu een aanbieding, je betaald voor de gehele maand december geen inschrijfgeld, en de eerste les(kennismaking) is ook gratis, dus wat let je, kom zo snel mogelijk naar GO! Hamerstraat, vanaf de meeuwenlaan aan de linkerkant steegje in.

  Jan elswijk /
 4. JAAA, Go is echt leuk ook als je gewoon wil sporten !!! of enorme aantallen kilo’s wil kwijtraken (14 kilo in ruim een half jaar)… Warm aanbevolen (heeft ook airco!).

  Margje Horringa /
 5. Ontspannen sfeer, doch hard zweten onder professionele begeleiding. Ik zeg, wie wil dat nou niet? Dus….you got 2 GO!

  Michelle /
 6. Een top sportschool, een jaartje rond gehuppeld bij andere sportscholen in Noord maar het warme familiegevoel vindt je alleen maar hier! Dus twijfel je nog, kom gewoon eens langs in ons nest.
  Tot Gauw

  Lydia /
 7. Leuk dat Mira weer opnieuw begonnen is. Kan ze vast heel goed! Chris

  Chris /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord