Hulpsinterklaas

Sinterklaas verliest steeds meer terrein aan de kerstman, lees ik in de krant. Gelukkig niet in Amsterdam-Noord. Om met de Pietels te spreken: liever een stoomboot over zee dan een rendier met een slee.Ik spot de Sint op een stoomboot in Durgerdam, in een tent op het Purmerplein en bij banketbakkerij Gerlofsma op het Mosplein – voor de lekkerste marsepein van Noord.De goedheiligman is deze dagen alom aanwezig.

Jarenlang had ik de eer om Zijn intocht te verzorgen voor Het Wespennest. Twee keer mocht ik zelfs optreden als hulpsinterklaas. De eerste keer verscheen ik als bij toverslag op het dak van een flat in het Plan van Gool, voorafgegaan door een enorme knal en de mysterieuze verdwijning van hulpsint nummer twee. Een paar jaar later figureerde ik op het podium in de sinterklaaseditie van ‘Wie van de drie’, maar natuurlijk wisten de kinderen de echte Sint er feiloos uit te pikken.

Twee dagen geleden kreeg ik plotseling een sms’je van Sinterklaas. Een sms’je! Van Sinterklaas! Of ik hem deze vrijdagmiddag en -avond wil vergezellen als hulppiet tijdens een tochtje langs wat huizen op de Nieuwendammerdijk. Ik heb natuurlijk meteen ‘ja’ gezegd. Pepernoten strooien, cadeautjes brengen en vooral over de daken rennen in mijn eigen stadsdeel. Misschien dat ik die goede Sint na afloop zelfs nog een drankje aan kan bieden in ’t Sluisje. Vol verwachting klopt mijn hart.

Reacties


ilovenoord