! Jallatte Jallatte Jallatte !

Jallatte is niet het Franse woord voor “Houd de dief!” of Grieks voor “HieperdepiepHoera”. Het is het merk van een werklaars dat Noord aan het overnemen is. Ik zie de laarzen overal opduiken in Noord en ik ben zelf ook enthousiast drager sinds 2010. De Jallatte is een laars die voldoet aan de wensen en de eisen van de actieve hedendaagse Noorderling.

Vorig jaar ben ik gezwicht. De koude en sneeuwrijke winters van 2009 en 2010 zette mij aan het denken. Bijna elke dag fietsen tussen Noord en de Amsterdamse binnenstad met zo goed als heel Noord ertussen in, levert namelijk nogal wat koude en natte voeten op.

In mijn omgeving zag ik onder andere hardwerkende filmprofessionals en bouwlieden, wonend en vaak ook werkend in Noord, lekker stevig en droog voorbij lopen. Terwijl ik al glibberend die pont op probeerde te komen… Ons eigen Noordsch Dumpstore Paradise (beter bekend als Rien de Wolf, een mannenzaak!) blijkt hofleverancier! Ik greep helaas net naast de prachtige donkerbruine, maar was al snel tevreden met een paar gele met stevige stalen neuzen. Let maar op! Ze zijn overal, deze ferme jongens…

Deze niet supercharmante maar toch eigenzinnige en vooral waterdichte laars wordt gedragen door zowel heren als dames. Ze komen voor in gemiddeld twee kleuren: geel en bruin. Vaak met een stalen neus en soms zonder. Ze zijn stevig, waterdicht en kosten nog geen honderd Euro.

Foto van laarzen in header is van sasshoots’

Reacties


5 Comments on this post

 1. Ik ga ze kopen!!

  Ilja /
 2. Komt er misschien een ilovenoord variant? Met opgestikt hagedis. Staat vast goed bij de hoodie!

  Jurriaan /
 3. Ook nog gekeken of ze in mijn maat waren, maar helaas vanaf maat 38, dus mijlen te groot. Maar ze lijken me heerlijk. En jouw artikel is weer heel leuk.

  Ida de Groot /
 4. Hey Ida!! Hier hebben ze vanaf maat 36. http://www.jallatte.nl/jallatte/jalartic-sas-s3/114040

  Esta Goossens /
 5. Wel grappig om half nederland er door de stad mee te zien lopen. terwijl wij in Groningen ze gebruiken om te werken 😉

  Er gaat niets boven Groningen, maar toch is de grond nat :0

  Martijn /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord