Made in 1035! Jansen+co

“De Noorderparkkamer vroeg of we donateur wilden worden. Geld geven doen we niet. Maar we zijn wel enthousiast en willen graag meedoen door een heleboel koffiemokken van ons te schenken. Vind je trouwens dat we van die rode ilovenoord harten op de mokken moeten printen?… “ Typisch Anouk Jansen van Jansen+co. Maar ook echt typisch Amsterdam Noord! Praktisch, slim & eigenzinnig.

Onze identieke oranje moederfietsen stonden parmantig naast elkaar op de NDSM pont in 2009. Ik was al een doorgewinterde Noordeling, Anouk was nog in de wenfase (“Weet jij waar hier een Toko te vinden is ?“) en dankzij de fietsen raakten we in gesprek. Anouk vertelde over haar keuze voor Noord vanwege de ruimte, de combi stad & dorp & cultuur, vrij parkeren en de ruime aanwezigheid van zelfstandig ondernemers, creatievelingen en eigenzinnige geesten.

Jansen+co is een typisch nieuwe generatie Noordsch Design Bedrijf. Anouk Jansen en Harm Magis vormen de harde kern rond een netwerk van bevriende ontwerpers en designers. Het team ontwerpt, ontwikkelt en produceert functioneel tafelgoed en keukenproducten in hun eigen studio aan huis op het Zuideinde. Ruimte voor creatie maar ook voor vrijheid. De studio is namelijk een vrijstaand gebouw in de achtertuin (met moestuin!).

Design Plus award winnaar: Amazing Tea Towel

Het goed en het gaat lekker met Jansen+co. Dit jaar hebben ze een belangrijke Duitse ontwerpprijs (Design Plus award) gewonnen en een samenwerking met mode -illustrator Piet Paris gestart. Via Noord wordt de collectie verkocht in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië, Hong Kong, USA, en Australië. De hoogwaardig in kwaliteit en duurzaam geproduceerde producten, met vooral ook veel positive vibes, worden in onze eigen stad verkocht bij &Klevering en Duikelman. Dat zijn trouwens nou net de winkels waarvoor je wel even het IJ voor oversteekt, toch?

Reacties


2 Comments on this post

  1. Dit zijn nu net producten die lokaal verkocht zouden moeten worden, misschien iets voor V&D of de kadowinkel onder de MediaMarkt? Misschien dat FrozenDutch dan ook bij AH komt te liggen.

    Peter /
  2. Vooralsnog lijken de Jansen+co’s vooral heel erg veel gevraagd in het (verre) buitenland… En dat is jammer! Wie weet kunnen ze iets met je tips! Ik geef het door. frozendutch.nl ziet er trouwens ook mooi uit en vooral ook heel lekker, denk ik!

    Suzanne /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord