Münster ligt niet in noord

Hoi ik ben Yannai,
Ik ben twaalf jaar en ik zit op het Hyperion Lyceum. Ik woon in het centrum, maar fiets iedere dag naar Amsterdam-Noord. Voordat ik hier op school zat was ik zelfs nog nooit in Noord geweest! Nu vind ik wel grappig dat ik iedere dag het pontje neem en zie ik dat het hier veel groener is dan in de stad. Wij hebben vorige week op maandag 5 december, Sinterklaassurprises gemaakt voor school. We hadden duo-lootjes getrokken, dus iedereen moest voor twee andere kinderen een cadeau kopen, een surprise maken en een gedicht schrijven.

lippenstift voor de meisjes

Ik had met Pepijn een lippenstift gemaakt voor twee meisjes, het gedicht was best wel moeilijk, want ik wist niets te verzinnen. Wij zelf kregen een “I-pad” met twee hockeyers er op, omdat Pepijn heel erg van Ipads houdt en ik van hockeyen.

puinhoop

De Sinterklaasmiddag was echt heel grappig: een paar jongens en ik hebben een pepernotengevecht gehouden, alleen uiteindelijk moesten we alles opruimen (na school) van Ilja (onze lerares Engels). Dat was wel terecht, want we hadden er een grote puinhoop van gemaakt. Daarna zijn we naar huis gegaan en daar heb ik geen Sinterklaas gevierd. Dat hadden we de dag er voor al gedaan.

We hadden die middag op school veel pepernoten en er was ook zelfgemaakt ijs. Het was best lekker maar uiteindelijk werd ik er best wel misselijk van. Uiteindelijk had Benno (een klasgenoot van me, zat naast me) een boek gekregen en dat prikte hij meteen in mijn oog. Dat deed hij niet echt expres, maar het deed wel pijn. Mijn oog begon te tranen, maar ik moest niet echt huilen.

We zijn met school ook naar Münster geweest, alleen ik denk niet echt dat dat in noord is. Het was wel leuk. Ze hebben er veel meer zwervers dan hier. En een kerstmarkt.

We moesten s’ochtends om 06:45 verzamelen achter de school. Toen zag Noord er heel donker uit en we waren allemaal moe. ’s Avonds rond 9 uur kwamen we allemaal terug en toen waren we echt doodop.

Volgend jaar wil ik misschien wat meer de buurt gaan verkennen, want ik ken het niet echt helemaal. Ik vind de website van ilovenoord een leuke website en je kan lezen dat er veel te doen is in noord.

Ik denk dat Noord in de toekomst veel groter wordt en meer populair dan nu, omdat mensen meer belangstelling hebben voor de natuur en voor de gezelligheid van de sfeer die hier in Noord hangt. Dat merk ik doordat je niet snel allemaal mensen ziet die depri zijn, enzo. In de stad zie je dat wel. Daar hangt meer een drukke sfeer en er zijn meer mensen dicht bij elkaar.

Over het Hyperion

Amsterdam-Noord heeft er sinds september een nieuwe school bij: Het Hyperion! Het Hyperion is een school voor vwo+, waar leerlingen kunnen kiezen voor atheneum of voor gymnasium.

Wekelijks leveren Hyperionleerlingen wekelijks een bijdrage aan deze site. Ze schrijven, filmen of tekenen over hun schooltijd in Amsterdam-Noord. Laat ons vooral weten waarnaar u benieuwd bent, want wie weet willen de leerlingen daar wel over schrijven!

Reacties


1 Comments on this post

 1. Hallo Yannai en de andere leerlingen van Hyperion.

  Leuk, die verhalen van jullie op de website van Ilovenoord.
  Een deel van jullie zal uit Noord komen en dat stadsdeel een beetje kennen. Maar anderen, zoals jij Yannai, weten nog weinig van Noord.
  Ik ben directeur van het Museum Amsterdam Noord. Ik wil best aan een aantal leerlingen eens wat vertellen over de geschiedenis van Noord en/of met hen (in het voorjaar als het warmer is) een excursie door een deel van Noord houden. Ouders en/of leraren mogen dan ook mee als ze willen.
  Overleg dat maar eens met jullie leraar geschiedenis en/of de schoolleiding en/of je ouders.
  Groeten, Henk Ras, Museum De Noord, 06 3097 5602.

  Henk Ras /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord