Nieuw danstheater dankzij de bevlogenheid van Dansmakers

Amsterdam-Noord is een nieuw danstheater rijker! Het theater van Dansmakers is gevestigd in de oude Kromhouthal -vlak naast Café Restaurant Stork- op bedrijventerrein ‘De Overkant’. In Hal T1 biedt Dansmakers een internationale plek aan choreografen om zich te ontwikkelen, en daarmee dus aan dansliefhebbers om moois te beleven. Het theater is een rauwe plek vol creatieve energie in een fascinerend gebouw, met een gezellige bar. Naast dat deze plek dient als danstheater, kan de hal ook afgehuurd worden voor feesten of shoots.

De bar van hal T1

De eerste (gast)voorstelling die Dansmakers op de vloer heeft gebracht, is Ziel van Foltz + Company; een drieluik over bevlogenheid en bezieling. Tijdens de voorstelling vermengde het geluid van de balletschoenen op de vloer zich op een magische manier met de wind die tegen het dak sloeg. De puurheid en abstractie van de voorstelling kregen letterlijk de ruimte in de eenvoudige hal. Voor wie het gemist heeft:

http://www.youtube.com/watch?v=ueAaj3AuaIg&feature=youtu.be

'p-re-view' als onderdeel van Ziel, choreografie: Bob Foltz

Naast gastvoorstellingen belooft Dansmakers eigen producties en jeugdprojecten, workshops en symposia. Van 9 t/m 14 december organiseren en programmeren ze PUNCH!, een festival voor nieuw danstalent. Dan worden hoogtepunten uit het seizoen, nieuw werk van getalenteerde jonge makers en voorstellingen van de nieuwste selectie Europese choreografen uit het Aerowaves netwerk getoond. Een mooie gelegenheid om te gaan kijken!

Neem jij binnenkort hier plaats?

Dansmakers beogen pioniers te zijn binnen de dans. En daarmee passen ze geweldig binnen het pioniersgevoel van Amsterdam-Noord. In een tijd waarin het in de kunst vooral gaat over het gebrek aan subsidies, zorgt de bevlogenheid van Dansmakers ervoor dat Noord weer een culturele, rauwe diamant rijker is.

De eerste voorstelling die Dansmakers bracht: Ziel

Voor informatie en voorstellingen: www.dansmakers.nl

Reacties


1 Comments on this post

  1. Heel hartelijk welkom, Danstheater! Een danstheater was zowat het enige op cultuurgebied dat in Noord nog ontbrak! Conrad van de Weetering, in het gouden decennium solist bij het Nederlands Ballet, vroeg me een paar jaar geleden of ik niet een gelegenheid wist waar jongeren een balletopleiding konden beginnen. Rondgevraagd: nee, nergens ruimte. En nu is het er. Misschien heeft Conrad daar ook wel de hand in gehad.
    En nu het Publiek! Ga allemaal kijken, mensen! Het Kunstfirmament van Noord heeft er weer een ster bij.
    Henk Ras, Museum De Noord.

    Henk Ras /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord