Tips voor "Winters Binnen" 2011

Winters Binnen gaat dit jaar weer van start van 16 t/m 18 december. Ploegden we vorig jaar nog door hopen sneeuw, en was de slee vaak de enige manier om van lokatie naar lokatie te glijden, nu zien de voorspellingen er wat rustiger uit. En dat is fijn …

Maar wat is er allemaal te doen? En wat mag je zeker niet missen? We hebben drie tips voor jullie geselecteerd uit het overvolle programma.
Het hele programma staat online op Winters Binnen. Er is ook een spectaculaire opening de 16e met het woord NOORD in lichtjes, dus ga kijken!

Maar hier dan onze niet te missen tips!

1 PASSAGE van Roma B

GELUIDSWANDELING

PASSAGE duurt ongeveer 25 minuten en is doorlopend te zien en horen.
Startpunt: Zonneplein 2-4

Ik wil terug naar de plek waar mijn herinneringen zijn.

Luister en reis door het landschap van je jeugd, waar de kleuren feller zijn, de geuren sterker en de dagen langer. Hoe kom je bij de plekken die niet meer op een kaart te vinden zijn, maar alleen in je geheugen bestaan?

wandelen door herinneringen met Roma B

Theatercollectief Roma B. keert met de persoonlijke geluidswandeling Passage terug naar de plekken die alleen nog in onze herinnering bestaan. Na het succes op Oerol afgelopen juni met 2600 bezoekers, nu speciaal voor Winters Binnen rond het karakteristieke Zonneplein.

2 Wintervertellers

Met verhalen van IBRAHIM SELMAN en NANCY WILTINK

Het zonnekind Perseus en de wrede Medusa

De reis van de Stadsdeeldichter (Ibrahim Selman)
Ibrahim Selman vertelt het waar gebeurde verhaal van zijn reis terug naar het moederland: Koerdistan. Hij ontmoet drie mensen die hij 31 jaar geleden achter liet. Hoe is het om hen weer te zien? Hoe smaakt hem het eten? Hoe trekt het land?

Het zonnekind Perseus en de wrede Medusa (Nancy Wiltink).
Een heldenverhaal uit het antieke Griekenland. De zonnegod verwekt een zoon bij een alleenstaande jonge prinses en dan begint een huiveringwekkend avontuur. Een schaapsherder ontfermt zich over hem. Oude voorspellingen komen uit. Drie wijzen tonen de weg en hun geschenken brengen hem de overwinning.

3 Zangers op de Bank

Frans / Nederlandse chansons door DAVID VOS.

ne me quitte pas

David Vos heeft zorgvuldig een keuze gemaakt uit het oeuvre van Jacques Brel. Op hartstochtelijke wijze zingt hij Franse chansons over de liefde, vrouwen en de dood, maar vooral over het leven.

Dit is slecht een kleine greep uit het programma, bekijk de site en het programma goed en kies je eigen weg binnen Winters Binnen. Veel plezier!

…. vorige editie van Winters Binnen 2010 op ilovenoord:

Reacties


ilovenoord