Wereldvrede in Amsterdam-Noord

In de krant lees ik deze week over bomaanslagen, priesters die kinderen misbruiken en een idioot die een voetbalwedstrijd verstoort. Zeker in deze donkere dagen blijft wereldvrede een mooi ideaal, maar waar moeten we in godsnaam beginnen?  In Amsterdam-Noord dan maar. Op kerstavond  ga ik in ieder geval even luisteren naar troubadour Jan van Til. Bij het enorme kampvuur op het terras van café ’t Sluisje zingt hij vanaf vijf uur zijn hoopgevende liedjes. Staren in de vlammen en zachtjes meeneuriën met Lennons ultieme kerstlied: “War is over – if you want it.” Of zoals een van mijn favoriete wijsgeren ooit zei: “Waarom zouden we vrede niet een tijdje proberen? Als we oorlog toch een betere optie vinden, kunnen we altijd weer beginnen met vechten.”

Reacties


ilovenoord