Chocoladefabriek in Vogeldorp

Als ik op een druilerige dinsdagmiddag een eenvoudige loods bij Vogeldorp binnenstap, waan ik mij even in Sjakie’s chocoladefabriek. In een van de hoeken liggen grote zakken Congolese cacaobonen, een paar meter verder staat een grote bak met vloeibare chocolade en op een lange tafel liggen gegoten chocoladerepen – melk en puur. Een betoverende geur vult de ruimte. Enver Loke en Rodney Nikkels zijn hier in december begonnen met het maken van chocola. Alles gebeurt in deze ene ruimte. Van het selecteren, branden én kraken van de bonen tot het toevoegen van suiker en melkpoeder en het gieten van de repen. Nu de testfase geslaagd is, willen Enver en Rodney binnenkort minimaal duizend repen per week produceren.

De ‘chocolatemakers’ hebben er bewust voor gekozen om de chocola zo duurzaam mogelijk te produceren. Ze gebruiken bijvoorbeeld groene stroom, maken hun repen van biologische cacaobonen, suiker en melkpoeder en zetten de chocola lokaal af. Door hun nauwe samenwerking met lokale boeren beschermen Enver en Rodney in Congo en passant ook nog de zeldzame berggorilla’s. Van chocola word je blij, is de stelling van Enver. En nu ik de repen geproefd heb, kan ik dat volmondig beamen.

Meer info: www.chocolatemakers.nl

  • update 12 januari 22:23u // Vanaf 13 januari is de chocolade al verkrijgbaar bij Al Ponte Kiosk!

Reacties


ilovenoord