Creatieve ondernemers in de dop

Tussen alle uitnodigingen van nieuwjaarsborrels, was er één om heel erg blij van te worden. Van een leuke jongen van zeventien jaar. Wat wil het geval? Amsterdam Noord heeft een groot jeugdorkest, en samen met het Amsterdamse Jeugdorkest zijn ze een super groot jeugdorkest, met zeventig muzikanten tussen 12 en 22 jaar: het AYSO

Deze jongens en meisjes zijn niet alleen muzikaal, ze regelen hun zaakjes buitengewoon slim en leuk. Ze spelen niet alleen in Amsterdam, maar bijvoorbeeld ook een heel weekend op Texel en in mei gaan ze zelfs naar Italië, voor een tweejaarlijks festival in Ravenna. Iedereen weet dat reizen geld kost, je ouders kan je niet overal voor laten opdraaien, maar daar hebben de AYSO leden iets op gevonden. Vrijdag 13 januari organiseren ze een nieuwjaarsconcert. Gratis, doen ze elk jaar. Dat is al bijna genoeg om blij van te worden.

AYSO - het super grote jeugdorkest

Dit jaar is er een extra attractie. Er worden namelijk lootjes verkocht. Met als prijs: een optreden van AYSO leden. Dat kan een strijkerskwartet zijn wat bij je thuis komt, of een blazerstrio wat je kunt uitnodigen op een feestje dat je ergens viert. De datum wordt in overleg afgesproken, de prijs is een heel jaar geldig. Ze geven drie van deze optredens weg.

Dus: kom naar het nieuwjaarsconcert in Muziekschool Amsterdam Noord (aan de Alkmaarstraat), koop lootjes voor jezelf, de buren die niet kunnen, je oma in Zeeland, maakt niet uit voor wie: als je maar koopt. De drie winnende loten worden na afloop van het concert getrokken.

Aanvang is 19.30, reserveren is niet nodig. Dus wees op tijd, dan weet je zeker dat je goed zit. De loten kosten maar vijf euro. Koop er gerust een paar.Ga je gratis naar het concert en koop je met de hele familie maar één lootje? Dan zal de de rest van 2012 met een slecht geweten moeten rondlopen. Kunst moeten we allemaal steunen. Dus kopen, die loten.

Wie weet kan jij dan binnenkort een buurtfeestje bouwen met een live optreden!!

Reacties


ilovenoord