Exclusief: eerste ilovenoord-cd in de maak!

“Ik verveel me zo – in Amsterdam-Noord.” Tot vervelens toe verwees elke luie journalist vroeger in elk artikel over het stadsdeel naar dat ene nummer van Drukwerk met dat rottige refrein en die weinig opwekkende coupletten: “Alleen een telefooncel, die zullen we slopen.” Een beetje gelijk had Harry Slinger trouwens wel toen hij dat zong in 1979 en bovendien had hij recht van spreken. Ik weet uit eigen ervaring dat hij als jongerenwerker zijn best deed om in elk geval in Nieuwendam nog voor wat vertier te zorgen.

Gelukkig zijn er dertig jaar later meer dan genoeg redenen om mooie liedjes te maken over Noord. Over de composities van Jeroen Zijlstra heb ik laatst al geschreven, maar ‘Schellingwouderbrug’ van Jan van Til en Ivo de Wijs’ volkslied van Nieuwendam zijn ook juweeltjes. In 2012 wil ik al die liedjes over Amsterdam-Noord een plaats geven op de eerste ilovenoord-cd. Het grote verzamelen is bij deze begonnen. Misschien is er wel een vette rap over Noord van Darryl of de Jeugd van Tegenwoordig? Of heeft Amber Kortzorg al een keer een toepasselijk liedje gezongen? Suggesties zijn zeer welkom!

Reacties


8 Comments on this post

 1. Heel vaag, maar misschien toch leuk: er bestaat muziek over kerst in Floradorp: over hoe geweldig kerst in Floradorp is. Jaren geleden heb ik die muziek ehoord in de winkel van “De Potten” (bestaat nu niet meer) aan de Klaprozenweg. Genre is uiteraard ‘smartlap’. Echte ouwe Floradorpers weten hier misschien meer van?

  renate /
 2. Kerstmis in Floradorp: is het misschien de filmmuziek van de gelijknamige film? Ik kan de muziek zelf niet vinden maar hier is de site van de componist: http://www.louisterburg.nl/index.html

  Stefan /
 3. Jeroen, heb je aan ‘Tolhuis kiele kiele Tolhuis’ gedacht. Ooit door farce majeure gecoverd als ‘Koeweit Koeweit kiele enz.’Zou leuk zijn als de Hiphopschool Noord (uit de Tolhuistuin) er een eigentijdse versie van maakt!

  bas /
 4. TIJDENS DE ONTHULLING VAN DE KUNSTDOEKEN AAN DE MEEUWENLAAN IS ER EEN SPECIAAL LIED VOOR NOORD GESCHREVEN EN GEZONGEN DOOR DE KINDEREN VAN DE IJPLEIN SCHOOL, JURIAAN BERGER IS DE COMPONIST mail@jurriaanberger.nl

  DIE ZOU TOCH OOK OP DE CD MOETEN.

  .. van ilovenoord: Casp Lock uit aub …

  ANNETTE /
 5. Je mag de Orlando’s niet vergeten hoor

  Ferry Kesselaar /
 6. Hier kun je het hoedje vinden, nu de muziek nog. De single heb ik hier
  http://www.mokums.nl/amsterdam_noord.html

  Ferry Kesselaar /
 7. Heb je gedacht aan de Wespennestsong : Roeien, roeien, roeien maar, etc.
  “De ooievaar in Amsterdan die vliegt in de WW, ETc.” Van ons aller Theo Bontes. Groet. Miep

  Miep van Berkestijn /
 8. Twintig jaar geleden (1992) maakte een bandje van stadsdeelambtenaren uit Noord een CD’tje met 6 zelf gecomponeerde liedjes. De band heette ‘The Professionals’ en de CD heet ‘Liefde in Noord’. Het eerste liedje gaat over een ontmoeting bij het Vliegenbos (beetje Doe Maar-achtig). Ik heb de CD hier. Dat eerste nummer moet sowieso op de I Love Noord-CD! De andere liedjes zijn meer van de categorie ambtenaren-humor-uit-de-jaren-90. Jeroen, ik zal je het liedje als MP3 sturen. De tekst is van oud-emancipatieambtenaar Marjolein van de Rhoer en de muziek van oud-groen-ambtenaar Rik Hansen.

  Ymkje /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord