Het langste bankje van Amsterdam?

Aan het eind van de Johan van Hasseltweg staat ongetwijfeld het langste bankje van Amsterdam. Met prachtig uitzicht over het IJ en het KNSM-eiland in de verte.

 Echt opvallen doet het bankje niet, misschien vanwege de enigszins desolate plek. Maar dat maakt ’m eigenlijk alleen maar fijner.

Ik verlang nu al naar een mooie lentedag. Niemand die boos wordt als je even gaat liggen, want er is plaats genoeg! Het bankje nodigt uit tot onbelemmerd mijmeren en dagdromen. Bijvoorbeeld over… een vrij oeverpad langs het IJ. In Noord wordt de vrije wandeling langs het IJ op onnodig veel plaatsen onderbroken. Zoals vlakbij deze plek. Een streng ijzeren hek (zijn daarvoor geen schoonheidscriteria?) met drie rijen prikkeldraad maakt duidelijk dat er geen doorkomen aan is.

Maar waaróm eigenlijk? Op het terrein achter het hek zitten onder andere Hotel de Goudfazant en M-Lab. Dat is toch een soort publieke weg? Waarom kan dat hek aan deze kant dan niet weg? In plaats daarvan kun je een paar stelcon-plaat leggen (of mooier nog: een houten boardwalk!) die de fietser en voetganger ruim baan geeft in zijn tochtje langs het IJ.  

Vooralsnog uitsluitend in mijn hoofd, want alleen daar is korte metten gemaakt met dat hek. Waar een lang bankje al niet goed voor is!  

 Bas Kok

Reacties


6 Comments on this post

 1. Inderdaad een mooie plek: Ik heb er een filmpje over gemaakt (toen was er nog geen bank overigens).
  http://www.kleanworldwide.nl/?p=323

  Peter Smith /
 2. Dit bankje zou wel eens de concurrentie aan moeten gaan met de 100 meter lange rode bank op IJburg; http://4.bp.blogspot.com/_oByVXBdfqOA/TNb1lLlwLgI/AAAAAAAAAz4/PrkR7OfYqFY/s1600/rode+bank.jpg.

  Realist /
 3. Bas, hoe lang is die van ons? Om met Raymond van het Groenewoud te spreken: ik wil de grootste hebben!

  Jeroen /
 4. anders zetten we er nog wat bankjes naast!

  luc /
 5. We hebben twee extra bankjes nodig om echt de langste te worden 😉

  Bas Kok /
 6. we gaan even bellen …

  luc /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord