Made in 1023! CYCLE YOU

Zaterdagochtend, met mijn ogen nog niet helemaal open vanwege weekeind. En om eerlijk te zijn, was ik eigenlijk onderweg naar de Landmarkt. Maar er stond een opvallende fiets buiten (2e hands? te koop?) met een ilovenoord sticker erop… Het bleek een heuse fietsenwinkel te zijn. In Schellingwou’! Direct na binnenkomst worden we door Willemijn vriendelijk ontvangen.

Willemijn Boogaard – Marchal blijkt de vrouw & venoot van JanWillem Marchal te zijn. Samen met Anno Pietserse zijn ze gedrieën CYCLE YOU. Op de Schellingwouderdijk. Pal naast de Landmarkt. (Net als ik!), vanuit de Jordaan naar Noord. Ik kan me inderdaad FietsPlezier, de vorige winkel op de prachtige stek op de Looiersgracht, naast Bijbelcentrum ‘Bij Simon de Looier’ nog goed herinneren…. En nu, hier in Noord, dus. Van Harte Welkom!

CYCLE YOU is een bijzondere en gespecialiseerde fietsenwinkel. Blijkt. JanWillem is muzikant én Cyclefitter. Een cyclefitter is geen fietsenmaker maar een fietsenbouwer. JanWillems uitleg veroorzaakt direct een Zen and the Art of Motorcycle Maintenancedagdroom. Fietsen van het merk Mees worden ter plekke ontwikkeld en gemaakt. Naast huismerk Mees worden andere mooie merken als Santos, Serotta en Cannondale verkocht. Fietsen voor stad, land, berg, moeders en een wereldreis. Het laatste net zoals JanWillem zelf ooit heeft gedaan. Maar voor nu, blijven ze in Noord, in onze eigen Noordsche fietsenfabriek.

En trouwens, ik proef een totstandkoming van een heilige Noord- Koffie- Drie -Eenheid … Al Ponte, Il Pecorino en, jawel!, CYCLE YOU. Zie voor uitleg: de waanzinnige Italiaanse Cimbali machine op de foto bovenstaand. Volgens goed Italiaans fietsgebruik, kan er koffie gedronken worden. Ook, op Niveau. Voorafgaand of ter afsluiting van de wekelijkse ‘Von Trapp’ trainingtocht vanuit de winkel, na een testrondje of gewoon lekker in de winkel.

Openingsdagen en –tijden:
Maandag – vrijdag: 10:00 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Woensdag gesloten

Reacties


3 Comments on this post

 1. wat kost zo n fijne fiets?

  bram de waard /
 2. Net als een Rolls, als je het moet vragen kun je hem niet betalen.. 😉

  (en ja, ik heb het ze ook weleens gevraagd..)

  Jorrit /
 3. Als inwoonster van Amsterdam Noord heb ik veel lof voor jullie site.
  Ik was aanwezig bij de lansering van de site in het shell gebouw.
  Het stadsdeel zegde toen een flink bedrag toe, maar verder zullen jullie het toch moeten hebben van sponsering.

  Daar gaat mijn stukje kritiek over. Soms worden zaken wat al te enthousiast verwoord, dat ik toch even moet puffen.
  Maar nu raakt het mij echt….al heel mijn leven op een RIH fiets fietsend, gaat het verhaal dat Mees ter plekke wordt gebouwd en daarmee de de ontwikkelaar geen fietsenmaker is maar een fietsenbouwer gaat mij toch echt te ver.
  Op een forum vertelt de fietsenmaker dat de frames uit Taiwan komen, zoals zo vele frames. De fiets wordt ter plekke afgemonteerd.
  Daarmee wil ik niet zeggen dat het geen goede fietsen zijn.
  De fietsenmaker is eerlijk over zijn product,dus ietsje minder opgekloptheid zou mij welkom zijn.
  RIH uit de Westerstraat is nog de enige fiets die geheel met de hand gebouwd wordt met lichtgewicht stalen buis.

  Groet Marieke Gorter

  De enige (race) maar ook de sportieve fietsenbouwer is RIH aan de Westerstraat in de Jordaan.
  Op You tube is een film te zien, waar RIH de fietsen bouwt.

  marieke gorter /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord