Met het Oog op Noord – Wiro Oudejans in de Bongerd

Met het Oog op Noord. Een serie. Noord door het oog én de camera van verschillende, in Noord wonende fotografen. Amateur en professioneel. Ook zien we de fotograaf nu eens zelf in beeld. En wel, op de plek welke hij/zij heeft gekozen om te fotograferen.

De eerste! Wiro Oudejans met een foto van het schoolplein van openbare basisschool De Bongerd. Wiro heb ik per toeval ontdekt als buurtfotograaf vanwege de mooie foto’s van het pierenbadje in Tuindorp -Oostzaan.

Beide dochters van Wiro zitten op De Bongerd. Wiro twijfelde nog even of hij zou kiezen voor de pont als favoriete plek, maar het schoolplein van De Bongerd bleek meer geschikt. Vanwege de eenvoud. Het is een plek waar Wiro, samen met de kinderen en partner Karen, bijna dagelijks te vinden is. Er vindt een prettig dagelijks ritueel plaats. Naar school fietsen, wegbrengen, afscheid nemen, ophalen, even kletsen met de juffen en ander ouders…

Meer foto’s van Wiro zien? Kijk eens naar deze prachtige ‘Xpan serie’ met onder andere Amsterdam Noord beelden. Ook mooi, foto’s van de nieuwbouwwijk de Bongerd uit 2007, toen nog volop in aanbouw.

Portretfoto van Wiro: Jurriaan van Heese

Reacties


2 Comments on this post

  1. Hee wat leuk, de openluchttentoonstelling van ons kunstproject met OBS De Bongerd is te zien in de portretfoto van Wiro! Kijk ook op http://www.droogdok.eu/vergezichten/ of ga zelf eens langs het schoolplein.

    Stella /
  2. Ja! Klopt. Ik heb de tentoonstelling gezien! Mooi werk, ook van jullie 😉 Zeker een aanrader om te gaan kijken ter plekke. Wellicht leuk samen met bezoek aan de Natuurspeeltuin in de Bongerd? Ik vond nog meer foto’s op http://www.debongerdonline.nl/2011/12/fotos-tentoonstelling-vergezichten/

    Suzanne van Heese /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord