Mickey Mouse wijst de weg

In een plantsoen op de hoek van de Watergangseweg en de Wijdenesserstraat hangt sinds enige tijd een afbeelding van Mickey Mouse. Een van de buurtbewoners heeft de moeite genomen om het aangeklede knaagdier uit een plank te zagen, met watervaste verf op te zetten en met enkele ferme klappen tegen een boom te spijkeren. Individuele expressie in de openbare ruimte. Is dit het werk van een Disney-hooligan? Zijn bomen van zichzelf misschien te kleurloos? Of is dit een voorbode van de komst van Disneyland Nieuwendam?

Vanochtend weet ik ineens het antwoord op de vraag die me al een paar dagen bezighoudt: Mickey Mouse wijst me de weg. Via de Watergangseweg en de breek naar de Schellingwouderdijk. Daarna onder de ringweg om ondergedompeld te worden in het weidse Waterland. Eindeloos laverend tussen sloten en polders zie ik tussen twee oude bomen zomaar een houten bankje staan. Precies op het moment dat ik ga zitten, breekt de zon door. Ik glimlach. Mickey wijst de weg naar de lente.

Reacties


4 Comments on this post

 1. Hoi Jeroen, je hebt er weer een geweldig verhaal van gemaakt! Zal ik je iets verklappen? Het is mijn geweldige buurman Luc, die met deze vrolijke aktie aan wil geven dat er kinderen in deze straat spelen en dat de ‘Nikki Lauda’s ‘ onder ons een beetje rustig aan moeten doen! Groetjes Astrid

  Astrid van Der Gaag /
 2. 🙂

  jeroen kleijne /
 3. Geeft niks hoor; maar volgens mij is het Minnie Mouse.

  bram de waard /
 4. Dacht ik eerst ook, maar mijn dochter heeft me overtuigd dat het echt Mickey is

  Jeroen /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord