NDSM KinderAtelier op Niveau // t/m 15 mei elke zondag

In een week waarin er ontzettend veel activiteiten zijn gepland. Workshops, voorstellingen en circussen worden aangeboden, alsof het niets is. Waardoor je als ouder het idee hebt dat je wordt overdonderd door (Kerst)vakantieLol, bood het NSDM Kinderatelier de oplossing.

We hadden om bovenstaande redenen eigenlijk gewoon niets gepland. Uiteindelijk werd het een last minute actie. “Portretten maken in een druktechniek.” Het bleek een kind/ouder middag te zijn. Dat betekent dat het gewenst is, dat je erbij bent – en actief mee doet als ouder. In dit geval: kind maakt portret van ouder en vice versa.

We belden naar het mobiele nummer zoals vermeldt op de site, toen we het niet helemaal konden vinden en we werden zeer vriendelijk begeleid naar het atelier. Bij binnenkomst kregen we koffie aangeboden en de ruimte was open, licht en ruim. Met vloerverwarming, zelfs! Midden in die indrukwekkende Scheepsbouwloods. De activiteit was goed voorbereid en je voelde je alles behalve een knutselklungel (wat ik mij normaliter voel als ik een kant en klaar uitknipkonijn moet uitknippen en versieren). Hier niet. Het voelde prettig.

Dankzij de professionele begeleiding door kunstenaars, de ruimte die gecreëerd wordt om je als 6 -12 jarige maar ook als volwassene, een – bijna- kunstenaar te voelen. Al het werk werd serieus genomen. En de ietwat geschrokken oma, die haar kleindochter niet zomaar kon brengen en ophalen om 16:00 uur, maar gevraagd werd te blijven en zelfs ‘moest’ meedoen… zij drukte uiteindelijk een van de meest zorgvuldig gedrukte portretten van haar kleindochter op stof. Door haar zelf getekend, uitgeknipt en uiteindelijk gestempeld. En haar kleindochter? Die zie je in het filmpje!

Elke zondag, van 14:00 – 16:00 uur. Per kind € 10,00/Stadspas € 2,00. NDSM Kinderatelier. In de Scheepsbouwloods. Ga door de grote blauwe deuren naar binnen – naast de skatebaan. Vanaf zondag 15 januari, en zeker ook nog daarna. Op de site kun je het programma vinden en je aanmelden.

Reacties


2 Comments on this post

 1. Wat fijn dat het kinder atelier zo goed bevallen is.
  In het artikel hierboven staat aangegeven dat we nog elke zaterdag open zijn. Dit klopt niet , we zijn een zondag atelier. We zijn elke zondag open, van 14.00 – 16.00 uur. Nog de hele maand januari, en zeker ook nog daarna. Op de site kunt u ons programma vinden.
  Zondag 8 januari zijn we gesloten, maar 15 januari hebben het programma: zelfportret als dier. Kinderen kunnen met hout, karton, stof e.d. werken vanuit een eigen ontwerp. Ook is het mogelijk om met elektra verlichting en beweging aan te brengen. Graag aanmelden via de site.
  Hantzen Ploeger

  Hantzen Ploeger /
 2. Dank voor je opmerkingen, Hantzen! Ik heb de tekst herzien 🙂

  Suzanne van Heese /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord