U and eye … vanaf 5 april

Op 19 januari was het dan zover: een bijeenkomst in het fonkelnieuwe gebouw van Eye. Iedereen zat op kussentjes, omdat de stoelen nog niet in de zaal stonden. Maar dat was júist leuk. En ook al die sprekers uit de filmwereld, die vertelden hoe ze likkerbaardend aan de zuidoever langs het IJ reden en naar de bouwwerkzaamheden hadden gekeken.

Er schijnen inmiddels 800 mensen in Noord aan het werk te zijn die voor de film en tv-industrie werken. En volgens mij wonen er ook heel veel. Dus ging er vooral instemmend gemompel op, toen verteld werd dat er écht ook toegankelijke mainstream films geprogrammeerd gaan worden. Vooral voor kinderen en jongeren.

kies je nummer!

Voor de filmliefhebbers is er ook genoeg te doen en als je helemaal niet van film houdt kan je altijd nog aan de oever van het IJ op het prachtige terras zitten.Vergeet Vertigo; Eye aan het IJ is echt véél mooier. En als je het gebouw vanaf de pont al mooi vindt aan de buitenkant, het is echt beslist van binnen nóg indrukwekkender. 5 april is de opening. Voor die tijd moeten de stoelen nog sponsors vinden, anders blijven we misschien op kussentjes zitten. Eigenlijk best leuk, die kussentjes. Een beetje dun. Ik kan niet wachten, desnoods neem ik een zitzak mee van huis. Zou dat ook tellen, als sponsoring?

wij sponsoren alvast deze spacey deurkruk

Reacties


1 Comments on this post

  1. Ja, het is een wonderschoon gebouw. Vind ik ook. Op het pontje kan ik m’n ogen er amper vanaf houden. En jaah, zo’n in stijl ontworpen deurkruk, getuigt ook van zeldzaam geworden, good old bouwmeesterschap.
    Uiterlijk, innerlijk en inhoudelijk een enorme aanwinst voor Amsterdam.
    Hulde, hulde in de gloria!

    Dorado /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord