De lente begint in het mooiste park van Noord

Op dinsdagmiddag loop ik met mijn jongste dochter een rondje om de Schellingwouderbreek, het mooiste park van Amsterdam-Noord. Al sinds ze kan lopen is dit onze manier om de seizoenen te zien komen en gaan. Vandaag zijn we op zoek naar bewijzen voor de naderende lente.We nemen geen genoegen met de knoppen aan de struiken – die zijn er al maanden – of het smeltende ijs. Er moet meer zijn dan dat. Misschien een eenzame bloem in het natte grasveld, een verdwaalde zonnestraal, een jongen die onhandig de hand van een meisje in de zijne neemt?

In een smalle sloot zien we twee meerkoeten ogenschijnlijk doelloos heen en weer zwemmen langs een rietkraag. Ineens stopt een van de twee abrupt en neemt voorzichtig een strootje in zijn snavel. De andere meerkoet doet enkele tellen later precies hetzelfde en samen zwemmen ze naar een plek die alleen zij kennen. Twee vogels die hebben besloten om dit jaar samen een nieuw nest te bouwen. Zo simpel kan het zijn.

Reacties


2 Comments on this post

  1. en heb je de reigers gezien in het baanakkerspark? die waren in januari al begonnen en gingen gewoon door tijdens de sneeuw…

    Marcia /
  2. Maar hebben ze wel een bouwvergunning?

    Arnoud /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord