De Waterland Oosttocht 2012 gaat van start! // 9 feb t/m 12 feb

Dat er in ilovenoord nu volop geschaatst kan worden is duidelijk. IJplein heeft een super mooi baantje, Mick van ilPecorino stond vandaag op de korte baan bij de Rietlanden koffie te schenken …  en onze razend koelbloedige Jeroen Kleijne verkende als eerst de Ankeveense Plassen, en mijmerde er toen al over in zijn column van vorige week . Nu is het na 15 jaar eindelijk echt zover: De Waterland Oosttocht 2012 gaat van start!

Schaatsliefhebbers kunnen donderdag tot en met zondag voor het eerst sinds 1997 weer de Grote Waterland Oosttocht schaatsen.45 schitterende kilometers door dorpen en polders. Noorderlingen kunnen het beste opstappen in Zunderdorp, Schellingwoude of Holysloot. De Kleine Waterland Oosttocht is 25 kilometer!

foto: Katrien Mulder

 • volg de tocht en parkeerplekken, informatie en tips & weetjes via Twitter:  @ToertochtWaterl

De Waterland Oosttocht 2012: donderdag 9 februari t/m  zondag 12 februari 2012

Afstanden:

 • 25 km Kleine Waterland-Oosttocht
 • 25 km Waterland Noordtocht
 • 45 km Grote Waterland-Oosttocht

Laatst verreden: 1997 (45 km) , 2009 (25 km)
website: Waterland Oosttocht

Waterland Oosttocht 2012

Startplaatsen De Waterland Oosttocht 2012 :

 • Ilpendam – Het Dorpshuis Tel. 020-4361972
 • Monnickendam – Ophaalbrug bij Zesstedenvaart
 • Broek in Waterland – Broekerhuis Tel. 020-4031314 (parkeren N247 afslag Broek in Waterland zuid)
 • Watergang- Cafe de Wegwijzer Tel. 020-4361416
 • Zunderdorp – IJsbaan
 • Schellingwoude – Wijkgebouw Wijkergouw 10
 • Holysloot – IJsbaan
 • Zuiderwoude – IJsbaan

Starttijd: vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur
Sluiting stempelposten: 17:00 uur

Routeaanduiding: De borden zijn geel/zwart met de aanduiding (WO TOCHT)

Aanvullende informatie:
In Schellingwoude, Holysloot en Zunderdorp gelden de volgende verkeersaanwijzingen: U kunt parkeren op de openbare parkeerterreinen en op de weilanden van boeren in de dorpskernen. In Schellingwoude kan niet worden geparkeerd.

Let op: er wordt door de politie streng toegezien op foutparkeren!
Waar nodig worden proces-verbalen uitgereikt. In Broek in Waterland geldt verboden te parkeren in het dorp, N247 afslag Broek in Waterland-Zuid nemen, en parkeren op parkeerterrein.

Reacties


4 Comments on this post

 1. Vandaag de 25 km Kleine Waterland-Oosttocht geschaatst, zeer mooi ijs!

  Jorrit /
 2. De afgelopen week alle stukken van de route verkend en vandaag 2 keer gereden. Prima te doen en goed tot zeer goed ijs.

  Peter Becker /
 3. 45km tocht 9febr gereden. Prima ijsvloer maar ook veel scheuren die uit worden gereden door mensen die erin rijden. De scheuren worden daardoor dieper en door sneeuw- en ijsgruis moeilijker te zien. Er zal daar meer geveegd moeten worden.
  Een correctie: Schellingwoude opstappen niet bij het wijkgebouw, maar op de Weersloot, iets buiten de onderdoorgang van de ringweg. Parkeren in Schellingwoude is praktisch onmogelijk. Parkeren kan wel in beperkte mate op de Zuiderzeeweg bij de Weersloot. Het beste is te komen met de fiets of met bus 37 (halteplaats ook op de brug over de Weersloot)

  Hans Alberda /
 4. I think I can safely say I was the only Italian on the Waterland Oosttocht today! Loved it so much! My first tocht and my first time skating for 25 km!!! Thank you Holland :))))

  Elisa /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord