Met het Oog op Noord – Jos van Zetten in de Molenwijk

De Met het Oog op Noord van deze week brengt ons in de Molenwijk. Jos van Zetten fotografeerde vanaf 10 hoog zijn favoriete plek. Als kers op de taart bovenop de opdracht van origine (‘Fotografeer je favoriete plek in Noord”) ontstond een fraai stukje organische groei, van meedenken en van samenwerken tijdens de creatie van deze aflevering…

Net zoals het geval was bij Wiro Oudejans, leek er in eerste instantie een andere locatie voor de hand te liggen. Welke bij nader inzien toch een beetje afgezaagd voelde. Dus, de NDSM viel af. En de letterlijk meest voor de hand liggende locatie bleek de juiste! Het uitzicht vanaf het balkon in De Petmolen, vanaf de 10e etage, is volgens Jos een ‘levend schilderij’. Met uitzicht over Tuindorp Oostzaan, tot aan het Noordzeekanaal, Sloterdijk, de Westelijke Havens, Halfweg en Zaandam.

Skyline vanuit Molenwijk door Jos van Zetten

Skyline vanuit Molenwijk door Jos van Zetten

Jos houdt van de Molenwijk. Oude liefde roest niet. Een kijkje voor de gein in een gerenoveerde flat, zorgde ervoor dat Jos plus gezin rechtsomkeer maakte na 10 jaar Tuindorp Oostzaan. Terug naar Molenwijk. De wijk waar hij ook al eerder tien jaar lang had gewoond – vóór de Tuindorp periode.

Meer foto’s van Jos zien? Jos fotografeert onder andere voor ProRail. Zie indrukwekkende set ‘Langzaamverkeerspassage’ ( #LVP ) en ‘Poortvijepassage’ ( #PVP ) op Amsterdam CS. En, uit 2009, maar nog steeds interessant: Over ’t IJ festival.

Jos van Zetten zélf is gefotografeerd door Peter Smith. In de volgende aflevering (met de favoriete plek van fotograaf en Klean – man Peter Smith), zien we de portretfoto van Peter Smith. Gefotografeerd door, jawel! Jos van Zetten.

Reacties


1 Comments on this post

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord