Op bezoek bij MTV …. toch niet zo jong en hip?

Hallo wij zijn Abel (14) en Cavit (12) en we  zitten op het Hyperion Lyceum. We hadden het initiatief genomen om een stukje voor ilovenoord te schrijven. Dit soort columns worden nu vaker geschreven door leerlingen van onze school met als onderwerp wat er allemaal te doen is Amsterdam-Noord. Voor onze column zijn we naar het MTV gebouw op het NDSM-terrein geweest!

Abel en Cavit van de ilovenoord junior redactie

We namen de pont van centraal naar de NDSM-werf en van daar vandaan  is het 1 minuut lopen naar het MTV-gebouw…
Wij wilden daar graag heen omdat we vaak MTV kijken en eigenlijk wel eens wilden weten hoe je zo’n zender moet runnen en natuurlijk hoe het er van binnen uit ziet. We hadden verwacht dat iedereen die daar werkte heel hip of jong zou zijn. Toen we met de mensen praatten waren ze niet zo jong en hip. Beetje saai dus.

We ontmoetten iemand die daar werkte. Hij stond een sigaret te roken. Toen we hem vroegen hoe dat eigenlijk gaat, zo’n tv zender runnen, zei hij dat het erg lastig is om die filmpjes allemaal achter elkaar af te spelen. Maar dat gebeurt daar niet! Dat doet het “uitzendbureau voor Nederland”. Nadat we waren uitgepraat gingen we weer weg. We wilden nog proberen verder binnen te komen maar dat lukte niet. We hadden zelf niet gevraagd om naar binnen te mogen, omdat we dachten dat de mensen die daar werken boos zouden worden, dus hebben we het niet geprobeerd. De plek waar het gebouw staat is wel heel vet,  het is op de NDSM-werf. Dat is een plek in Noord met allemaal loodsen. Dat zijn grote verlate gebouwen.

op NDSM kan je nog lekker wat taggen ….

In een van die oude loodsen zit Skatepark Amsterdam. Maar het gebouw van MTV is in een nieuwbouw gebouw. We konden ook naar het skatepark gaan, maar we denken dat iedereen wel weet dat Skatepark Amsterdam daar zit. De NDSM-werf en het MTV-gebouw zitten op een leuke locatie, alleen zijn de werknemers een beetje saai en de gastvrijheid ging wel. We gingen terug met de kleine pont van NDSM werf naar de Tasman straat.

// foto MTV gebouw: Max van Aerschot

Reacties


3 Comments on this post

  1. Wat jammer, saaie mensen bij MTV. Weer wat geleerd!

    Chris /
  2. MTV? bestaat dat nog? dat was 20 jaar geleden al niet hip, toen hadden ze linda de mol in een jeugdprogramma haha

    Jan /
  3. Jammer dat ze jullie niet ff uitnodigden om naar binnen te gaan.

    Esta Goossens /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord