Pretpunkers bezingen Amsterdam-Noord

De pretpunk van The Don’t Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCM) ontdekte ik voor het eerst op het koperen bruiloftsfeest van een oude schoolvriend. Zanger Abel is zijn neefje, vandaar. Met hun rauwe gitaarrifs, razendsnelle beats en opzienbarende teksten stalen ze meteen mijn hart. Melodieus? Niet echt. Virtuoos? Mwah. Maar energiek, enthousiast en overdonderend? Absofuckinglutely! Wie zijn eerste cd ‘Ruimtemissie: Schruimtemissie‘ (2010) noemt, heeft bij mij sowieso een streepje voor.

Inmiddels werkt TDTMCM alweer aan het tweede album. Alle bandleden komen uit Amsterdam-Noord en een nummer over het stadsdeel mag op die cd dan ook niet ontbreken. ‘Ik wil nooit meer weg’ is een ode aan Noord, uiteraard met de nodige ironie. “We zijn de kant waar de galg hangt/maar zitten ‘spang’ als de bom valt op Amsterdam.”

Om het tweede album te voltooien, heeft TDTMCM alleen nog wat geld nodig. De bandleden hebben daarvoor een sympathieke actie bedacht. Om ze te helpen hoef je slechts hun debuut-cd te kopen voor het luttele bedrag van tien euro. Volgens eigen zeggen hebben ze aan 487 kopers genoeg voor de opname van ‘Beste. Album. Ooit.’ – meer mag natuurlijk ook. Ik heb de cd inmiddels besteld, want ik ben erg benieuwd wat deze jonge Noord-Amsterdammers nog meer voor ons in petto hebben. Check de webshop van TDTMCM!

TDTMCM

[wpaudio url="http://www.ilovenoord.nl/wp-content/uploads/2012/02/TDTMCM-AMSTERDAM-NOORD-EXCLUSIEVE-FAN-VERZAMELAARS-UITGAVE1.mp3" text="TDTMCM - Ik wil nooit meer weg uit Noord" dl="1" autoplay="1"]

Reacties


ilovenoord