Schoonspringen in Noord

Nu de Elfstedentocht niet door blijkt te gaan, kunnen we ons wellicht weer op andere sporten richten. Zwemmen bijvoorbeeld of beter nog: schoonspringen. Want ook dat kan je heel goed doen in Noord.

Na een half leven in de kantine van het Floraparkbad te hebben doorgebracht, had mijn zoon eindelijk zijn A diploma. Zowel zoon als ik waren er helemaal klaar mee. Elke week verplicht naar dat zwembad; proberen je kind te herkennen tussen de half verzonken kinderkopjes… ik vond het een ramp.

De laatste weken was het kantineverblijf echter iets aangenamer. Mijn zoon zat in de vrijdagavondgroep, en op dat tijdstip werd er ook getraind door de talenten van schoonspringclub Saltor. Goed getrainde jongens en meisjes die salto’s en schroeven maken van de ‘hoge’ duikplank. Indrukwekkend op z’n minst.

In de Kidspas vonden wij een maand gratis meedoen met Saltor. Twee keer per week trainen. Een keer in de gymzaal en een keer in het zwembad. De supersspringers Sebas en Wessel, die we op vrijdag  in actie zagen, geven de lessen.

droog trainen met master en nederlands kampioen Sebas...

Mijn zoon was meteen verkocht. In een maand tijd ging hij van net kopje boven water houden, naar echte salto’s. De hoge 3 meter plank is hem nog niet hoog genoeg. We hopen minstens een 5 meter plank te krijgen in het nieuwe Noorderparkbad!

Nu zit ik dus weer elke week in die uitgewoonde kantine, maar ik verveel me geen moment. Of zoonlief ooit mee gaat doen aan de Olympische spelen weet ik niet, maar die salto’s gaan hem vast nog wel eens van pas komen….

eindeloos salto's oefenen...

Drijvende kracht achter Saltor is Cecile Jongejans, die deze vereniging al in 1980 heeft opgericht. Beginners trainen bij Saltor op maandagavond en woensdagmiddag. Voor een heel jaar betaal je slechts €300,-  zie voor info www. saltor.nl

Reacties


2 Comments on this post

  1. Ik hoorde dat in het vernieuwde Floraparkbad de springkuil verdwijnt en er dus niet meer schoon gesprongen zal kunnen worden 🙁

    Sanne /
  2. meen je niet!

    Marcia /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord