De wraak van de komkommerkrokodil // Kinderfilmlab elke woe t/m 29 mei

Op woensdag 14 maart ging het Kinderfilmlab van de Taartrovers weer open. Elke woensdag kunnen peuters en kleuters er filmworkshops volgen. Deze lente is het Kinderfilmlab ingericht als restaurantje en spelen eten en drinken de hoofdrol.

Ik stond, streber die ik ben, meteen de eerste woensdag op de stoep, met twee aspirant-filmmakers van vier. Ik wrong me aan een ministoeltje naast een minitafeltje, en voelde me Alice in Wonderland. De heren loerden in het theepotje op tafel maar durfden zichzelf pas in te schenken toen Taartrover Remke zei dat het mocht.

Eerst legde ze uit wat de bedoeling was: dat we van groente en fruit rare beesten mochten maken die de hoofdrol in een animatiefilmpje gingen spelen. Dat de rozijntjes die overbleven opgegeten mochten worden lieten ze zich geen twee keer zeggen. ‘Die van mij hoeft toch geen rozijnen-oogjes, hoor.” zei een ander jongetje aan onze tafel. Mijn zoon wist meteen wat hij wilde maken: een komkommerkrokodil. Ik deed het snijwerk. Zijn vriend wist het ook wel “Een orka natuurlijk.” Van wat? We speurden langs wortels, kiwi’s, peren tot de banaan in zicht kwam. Vergeleken met ander fruit blijkt een banaan opeens best veel op een orka te lijken. Daar hoef je dan eigenlijk weinig meer aan te doen, als hoofd ‘snijwerk’.

Een orka natuurlijk...

Bij de uitleg over hoe je een animatiefilmpje maakt hadden ze heel bedenkelijk gekeken. “Dat is echt moeilijk” zuchtte mijn zoon. Maar eenmaal op de filmset snapten ze het heel snel.

De Komkommerkrokodil raakte onmiddellijk in gevecht met de Bananenorka. De orka (groter en steviger) leek het te winnen, de krokodil verloor een poot, maar nam snel wraak. Fruitspetters vlogen rond. Op het laatst keken we in de filmkamer naar alle gemaakte filmpjes. Moeder trots natuurlijk. Kinderen tevreden hun beesten aan het opeten. Een win-win situatie op de woensdagmiddag dus. Behalve voor het groenvoer.

Ook filmen?
Elke woensdag t/m 23 mei, maar niet op 2 en 9 mei.
Peuters: 10.30-11.15 (van 2 tot 4 jaar)
Kleuters: 15.00-16.00 (4 – 7 jaar)
Bijdrage: naar eigen inzicht
reserveren aangeraden: reserveren [at] taartrovers [punt] nl

Reacties


ilovenoord