Een nieuwe lente, een nieuwe NDSM-kiosk

Komende maanden staat er veel nieuws te gebeuren op de NDSM-werf. Zoals de komst van een nieuwe kiosk tegenover de pontaanlanding. Waar eet tout-Amsterdam straks een ambachtelijk ijsje?

Op dit moment is het nog een gapende leegte tegenover de pontaanlanding van de NDSM-werf. Oké, er is de kunst-vitrine en er is het afhaalcentrum, maar binnenkort wordt het allemaal nog leuker. Coming up: de NDSM-kiosk.

“We staan klaar om er iets moois van te maken,” vertelt Daan Braspenning van ontwikkelaar Het Fort. “We willen er een to-go kiosk van maken, maar dan wel een die echt goed past bij de sfeer van de NDSM-werf. Ambachtelijk, puur en laagdrempelig.”

Nu nog een gapende leegte

Met de precieze invulling is Braspenning nog bezig, maar zeker is dat Bbrood er zijn intrek zal nemen ( www.bbrood.nl ). Deze bakkerswinkel – met winkels op de Zeedijk, Zuid en Bos en Lommer, verkoopt belegde broodjes, maar ook ambachtelijke verse broden voor de liefhebber.  Een ander deel van de kiosk zal in gebruik worden genomen door een zaak die ’s zomers ijs verkoopt en ’s winters stamppotten ( www.ijscuypje.nl ) Ook bij deze winkel staat de ambachtelijkheid voorop, ondermeer met eigengemaakt softijs.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de kiosk ook een pinautomaat krijgen, en kranten en theatertickets verkopen. Braspenning verwacht de vergunning volgende maand binnen te hebben. “We kunnen dan in april beginnen met bouwen. Omdat het containers zijn hebben we maar zes a zeven weken nodig voor de bouw. Als het meezit kunnen we dus voor de zomer al starten.”

de NDSM-kiosk

De kiosk is een tijdelijk gebouw, en mag minimaal vijf jaar blijven. Het ontwerp van Bas Horsting van Basta Urbanism is er niet minder mooi om. “Ik heb goed naar de plek gekeken. De kiosk is opgebouwd uit zeecontainers met op de begane grond winkelruimte met een intiem pleintje ervoor. Op de eerste verdieping is de container naar het zuiden gedraaid zodat je daar optimaal kunt genieten van het uitzicht op het IJ. Daar zit een vergaderzaaltje en een publiek toegankelijk dakterras,” aldus de ontwerper.

Het is duidelijk waar ilovenoord deze zomer zijn ijsje gaat eten!

Bas Kok

Reacties


ilovenoord