Made in 1034! Honeybunch

Verliefd worden op én trouwen met een geboren Ransdorper biedt ruimte voor verandering en perspectief. Zo blijkt. Anna de Beus verklaarde een jaar of zes geleden nog uit volle borst geen enkele behoefte te voelen om te verhuizen naar Noord. Noord klonk toen nog ver, vies, vreemd en onbekend. Ondertussen soms nog steeds een beetje vies en ook ver, maar onbekend zeker niet meer, want ze is gezwicht en woont aan een fijne Dijk. Met uitzicht op een Kerk.

Vanuit en in dit fijne huis aan de Buiksloterdijk worden verschillende projecten bedacht. Afgestudeerd aan de filmacademie, gevierd setdresser/art director en op zoek naar professionele & creatieve wegen, combineerbaar met het moederschap. En Honeybunch bleek een feit. Filmsets, filmlocaties en cabaretiers (samen met Klaas van der Eerden heeft Anna twee dochters) houden immers niet heel erg veel rekening met gebroken babynachten, zwangerschapskwalen en de standaard openingstijden van crèches.

Honeybunch op de Kerstmarkt Mosplein 2011

Honeybunch is het platform, de homepage en online webshop van eigenzinnige, hippe creaties waaronder de partypoms. Deze kleurrijke en sierlijke ‘bollen’ van papier worden door Anna zelf, inderdaad: aan den Keukentafel, gemaakt. Ik was er zelf bij. Een precieze klus, waarbij gebruikmakend van bijzonder en zorgvuldig hiervoor ingekocht papier, uit de UK. De partypoms worden ook in de Pijp verkocht, bij de op – de – hippe – Haarlemmerstraat -winkel ‘Het Grote Avontuur’. Dit jaar zagen we Honeybunch ook op de Kerstmarkt op ’t Mosplein.

Vanwege de vele aanvragen voor de poms wordt er georiënteerd op samenwerking met een sociale werkvoorzieningorganisatie. Uitbesteden en verder groeien? Het blijkt een lastige issue. Moeilijk om de knoop door te hakken. Om het meest interessante onderdeel van de productieketen, volgens haar uit handen te geven: het knippen van de vormen (die de uiteindelijke vorm aan de pom geeft).

Op zich… als je dat goed kunt. En fijn vindt. En blijft combineren met het prachtige zingen, zoals Anna dat nu doet in duo met – mede Noordeling- Jelka van Houten. Lijkt mij een hele mooie vrouw-kind-moedervriendelijke combinatie?

Enveloppe

Reacties


1 Comments on this post

  1. Echt leuk…..

    Ida de Groot /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord