Natuurspeeltuin in de van der Pekbuurt

Op een veel te koude druilerige woensdag fiets ik door de van der Pekbuurt, met mijn zoontje voorop. Veel te grijzig en guur is het vandaag. Waar is de lente gebleven? Koude handjes en een rode loopneus krijgt mijn zoon. Niet goed, beter stukje wandelen.

Tussen twee grauwe flats aan de meidoornweg lopen we richting het kanaal en stuiten op een stukje park. Prachtig is het. Zelfs onder een witgrijze lucht. Samen ontdekken we paadjes door de struiken. Een klimmuurtje, een zandberg. En heeft iemand daar een hut gemaakt? Vogels kwetteren om ons heen. Staartmeesjes, vinken, een specht.

Verderop wordt het nog mooier. Donker water, met een brug en een prachtige klimboom. Meerkoeten bezig met een nest. Verder niemand te zien. Een hele natuurspeeltuin voor ons zelf. De lente overal voelbaar.

Reacties


1 Comments on this post

  1. Mooie combinatie van informatie en poëie!
    Goede website, professionele uitstraling. wilbert sr.

    wilbert sr. /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord