Ontwerp brug zijkanaal I bekend

In juli 2012 start, in het verlengde van de Papaverweg, de bouw van een extra voet- en fietsbrug over zijkanaal I. De brug zorgt voor een directe verbinding tussen de Buiksloterham en het NDSM terrein. Deze week stelde het dagelijks bestuur het definitief ontwerp vast voor de nieuwe voet/fietsbrug.

De brug over zijkanaal I verbetert de bereikbaarheid van de Buiksloterham: een gebied waar binnenkort niet alleen mensen werken maar ook wonen. De brug helpt straks ook om de bezoekersstroom aan de Hiswa en andere evenementen op het NDSM terrein in goede banen te leiden.

Foto: Artist impression extra voet- en fietsbrug over zijkanaal I

Het ontwerp van de nieuwe voet- en fietsbrug verwijst naar het historische en industriële karakter van het gebied. De brug is beweegbaar en wordt op afstand bediend. Het vakwerk functioneert tegelijkertijd als leuning en loopt vanaf de landhoofden omhoog. Het bedieningsmechanisme is zichtbaar en maakt dus onderdeel uit van het ontwerp. De brug is toegankelijk en geschikt voor nood- en hulpdiensten en veeg- en strooiwagens.

Afbeelding: kaart positie extra voet- en fietsbrug over zijkanaal I

Volgens planning gaat de brug bij de Papaverweg, en daarmee de verkorte wandel- en fietsroute tussen de Buiksloterham en NDSM, in augustus 2013 open.

bron: http://www.noord.amsterdam.nl

Reacties


3 Comments on this post

 1. En het is de hoogste tijd geworden voor een paar bruggen over het Zijkanaal I. Heb het eigenlijk altijd al van de zotte gevonden dat je bijvoorbeeld vanuit de Banne ook een flink stuk moest omfietsen als je op de NDSM, in het Tuttifruttidorp, en in recentere jaren in De Bongerd wilde zijn.

  Industrieel gezien was dit kanaal ooit wellicht belangrijk, maar nu wordt het niet tot hoogstens nauwelijks meer door de scheepvaart gebruikt, dus dat kan geen belemmering meer zijn geweest.

  Realist /
 2. Nu nog een verbinding van de IJ-boulevard naar de NDSM-werf!

  Sybren /
 3. IJ-boulevard? Bedoel je daarmee dat voetpad aan het water bij Overhoeks dat vooralsnog spontaan ophoudt, Sybren? Want daarmee mogen ze van mij inderdaad ook liever vandaag dan morgen gaan beginnen om die klus af te maken.

  Realist /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord