Plek en voorlopig ontwerp Noorderparkbad bekend // inspraak 20 maart

In het Noorderpark, op het terrein van het huidige Floraparkbad, start in 2013 de bouw van een nieuw zwembad: het Noorderparkbad. Hoe het zwembadgebouw en omgeving er precies komen uit te zien, wordt steeds duidelijker. Op 20 maart, vanaf 19.30 uur, is in het Antoniushuis aan de Kamperfoelieweg 207 een informatie- en inspraakavond over het Noorderparkbad.  Bezoekers kunnen dan inspreken op het uitwerkingsplan en het welstandskader: het voorstel voor de indeling en inrichting van de openbare ruimte en de regels waar het ontwerp van het zwembadgebouw aan moet voldoen.

het nieuwe Noorderparkbad

Het Noorderparkbad wordt een plek voor alle Noorderlingen en Amsterdammers, om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Binnen zijn twee wedstrijdbaden en een activiteiten- en doelgroepbad; buiten is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een glijbaan, een kleuterbad, een peuterbad en een ligweide. Het toekomstig grand café met terras is ook toegankelijk voor bezoekers van het park. Het Noorderparkbad wordt bijzonder duurzaam en gaat zo min mogelijk energie en water gebruiken. Tijdens de informatie- en inspraakbijeenkomst geven medewerkers van het stadsdeel een toelichting op het voorlopig ontwerp: de uitwerking van het eerder opgestelde programma van eisen dat laat zien waar de verschillende baden, faciliteiten en installaties komen.

Inspreken, mondeling of schriftelijk, is mogelijk tijdens de bijeenkomst op 20 maart, maar ook per brief. Stuur deze brief voor 17 april 2012 aan stadsdeel Noord, t.a.v. M. Steenhagen, kamer 4.16, antwoordnummer 12006, 1000 PM Amsterdam. De stukken zijn in te zien in het servicecentrum in het stadsdeelhuis en in de hal van het Floraparkbad. Omwonenden ontvangen een uitnodiging voor de informatie- en inspraakbijeenkomst; andere belangstellenden, belanghebbenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.

  • Datum: Dinsdag 20 maart 2012
  • Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur.  Inloop vanaf 19.15 uur.
  • Locatie: Het Antoniushuis, Kamperfoelieweg 207, Amsterdam

Reacties


2 Comments on this post

  1. ‘Het Noorderparkbad gaat zo min mogelijk water gebruiken’ – ik hoop maar dat het zwembad diep genoeg wordt –

    Jorrit /
  2. Tot zo ver vind ik het ontwerp er erg saai, te praktisch en totaal niet uitnodigend uitzien.

    Florian Peek /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord