Volksopera in Floradorp

Bij de talloze aankondigingen die ilovenoord elke week krijgt, zit deze week een hele bijzondere van RenĂ© van ’t Erve. RenĂ© heeft het plan opgevat om begin juni in Floradorp een volksopera uit te voeren, op het veld van de jaarlijkse kerstbomenverbranding. Onder begeleiding van professionals zingen buurtbewoners 23 beroemde aria’s en koorzangen. De liederen zijn vertaald naar een echt Floradorps verhaal over liefde en dood, waarin ook de bewogen geschiedenis van deze Noord-Amsterdamse volksbuurt voorbij komt. Twintig afgestudeerden van het Amsterdamse conservatorium verzorgen de muzikale begeleiding van Volksopera Floradorp.

Op 1 juni kunnen alle buurtbewoners hun eigen opera gaan bekijken, 2 juni is de rest van Amsterdam-Noord aan de beurt. Als de Floradorpers net zo veel passie leggen in de liederen als in de bouw van het traditionele oudejaarsvuur wordt het vast een spektakel. Ik ga in elk geval even kijken.

Reacties


ilovenoord