Wine en Dine in de Turkse Tulpentuin

Verstopt achter het Mosveld aan de Papaverweg zit sinds een paar jaar een turks eethuis: Lalezar ofwel de Tulpentuin. Genoeg turkse pizza’s in Noord hoor ik u denken. Maar over Lalezar gaan goede geruchten de ronde.  Het gaat hier om een serieus restaurant met smaakvol turks eten en, niet geheel onbelangrijk, voor weinig geld. Tijd om te gaan proeven …

marcia en nicole

Hoi Nicole,
Dat was weer een goed avondje samen, eten in de turkse tulpentuin. Had er al goede dingen over gehoord en het viel echt niet tegen. Het gegrilde lamsvlees was werkelijk  fantastisch. Het smaakte naar zomeravond met op de achtergrond een zachtjes golvende Middellandse zee. Je kon de oleanders er gewoonweg bij ruiken! (ik moet duidelijk op vakantie…zucht) Maar ik vond het allemaal eigenlijk wel lekker, zelfs de rode huiswijn was goed, had ik niet op gerekend (volgende keer doen we gewoon een fles).

familie Seçen met het nu al befaamde lamsvlees...

En bijzondere mensen. De eigenaar bleek zo ongeveer alle turkse pizzahuizen en bakkers in Noord te hebben opgezet. Een soort  Don van Noord dus, maar dan lid van Groen links! Zo kom je nogeens iets te weten.

Ik had het heel gezellig met je. Klein minpuntje waren misschien de kinderen. Leuk dat het lekker vol zat met families, maar wij vonden eigenlijk dat die kindjes wel iets eerder naar bed mochten, toch? Alhoewel dat kleintje vooral de hele tijd aan het lachen was. Lag waarschijnlijk aan ons. Als wij samen uit eten gaan laten we onze kinderen thuis! Maar goed, toch weer iets bijzonders ontdekt in Noord. Gaan we nog een keer doen! Het eten smaakte zeker naar meer en een avond met jou word ik altijd blij van…kus

//

Ha Marcia,
En daar is dan, qua eten, ook alles mee gezegd, lekkerrrr duzzz (alhoewel ik de kaassigaren niet echt geweldig vond, maar de lamsspies compenseerde ruimschoots!). O ja, de prijs, die was ook prima. En dan de kinderen, grappig is dat, ik vind mensen in Nederland vaak zo intolerant naar kinderen. Als ik zelf met m’n kinderen uit eten ga, zie ik ook die getergde blikken, terwijl mijn kids (inmiddels!) best goed afgericht zijn qua eten in restaurants.. En die blikken die storen me! Heerlijk om dan weer in Madrid te zijn waar dat heel anders gaat… Haha, maar nu merkte ik ook dat ik er geen zin in had! Lage tolerantie, dus.

Ja, die eigenaar, daar moet je wat mee. Al 30 jaar lang aan het pionieren in Noord. Mooi dat hij zei dat dit waarschijnlijk z’n laatste project is, want het loopt goed. Dus mensen, massaal naar de Tulpentuin op de Papaverweg!
Fijn om je steeds beter te leren kennen, en zo gek te merken dat we zo veel gemeenschappelijk hebben! Bij het betalen kwamen we er achter dat we allebei ver vorige eeuw achter op een motor naar Turkije hebben gereisd. Daar ga je me hopelijk alles over vertellen bij ons volgende etentje.

XXX Nicole

de Tulpentuin op de Papaverweg!

Reacties


2 Comments on this post

 1. Fantastisch! Goed eten voor een goede prijs, kijkje in de echte Turkse keuken. Ontzettend genoten van de geweldige gastvrijheid van de eigenaar, wij hebben al weer tafeltje geboekt voor volgende week! Aanrader!!!

  Weis /
 2. Vaderdag was een mooie gelegenheid om hier uit eten te gaan.
  Inderdaad een plek om spoedig weer eens langs te gaan.
  Heerlijk eten, hele gezellige en gastvrije bediening en een leuke prijs.

  Een aanrader!

  Jos van Zetten /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord