Drie monniken in het Zonnehuis // 17 april – 4 mei

Drie monniken hebben altijd geleefd in afzondering, gebeden en gezwegen. Nu moeten ze weg uit het klooster,  maar door hevige sneeuwval is het klooster ingesneeuwd. Zouden ze wel worden  opgehaald? En wat gaan zij daarbuiten doen?

A: Wat wilt u gaan doen, daarbuiten?
De wereld verbeteren?
B: Ik wil mijn leven weer opnemen.
A: Uw leven weer opnemen?
Wiens leven hebt u hier dan dertig jaar geleid?

Westerse kloosters lopen leeg, maar ze zijn er nog, de monniken in Nederland. De verdieping en de sereniteit waarvoor de monniken staan, lijken in zeer weinig op de druktewereld die ons omgeeft. Voor regisseur Floor Huygen dringt de tijd om haar fascinatie voor het monnikenleven te delen en om te zetten in muziektheater. De Vlaamse schrijver Bernard Dewulf (Libris Literatuurprijs 2010) schreef de tekst. Hij verdiepte zich in het leven van zwijgende kartuizermonniken (o.a. De grote stilte van Philip Gröning). Zijn portret van drie monniken raakt aan Wachten op Godot en Eindspel van Samuel Beckett.

THEATERPRIJS 2011
“Artemis staat garant voor durf, moed verrassing, continuïteit en een hoge artistieke kwaliteit van producties. Inhoudelijk en artistiek staat voortdurend iets op het spel.”

THEATERVOORSTELLING ‘DRIE MONNIKEN’

MET KORTING NAAR THEATERVOORSTELLING ‘DRIE MONNIKEN’

  • Bewoners Stadsdeel Noord krijgen korting aan de deur op vertoon van hun Huisvuilpas.
  • Reguliere voorstelling: € 15,00 (normale prijs € 17,50)
  • Try outs: € 11,00 (normale prijs € 13,00)
  • OP LOCATIE IN Het Zonnehuis, Zonneplein 30 Amsterdam

speelschema

Reacties


ilovenoord