Hasjhoek wordt/werd Heilig Huis

Sinds kort zit ik in de licht religieuze hoek. Binnen twee weken twee keer God(delijk). Het is niet te geloven. Via de kerkclub van Zunderdorp naar het voormalig (soft)drugs paradijs aan de Tuindorpse Kometensingel. Alwaar mijn bijna-buurvrouw Tjarda van Schaik-Pijning in eigen huis aan de slag is gegaan met huiskamerconcerten. Goed voor je lijf en je leden!

Slechts 100 meter van huis en toch geslingerd in een timpe lapse power trip. Hop! Beland in een intieme, super muzikale ervaring, die tegelijkertijd knus, knullig, warm en groots is. Ik ben uitgenodigd voor een huiskamerconcert, om de hoek van mijn huis en ik heb mijn knappe hippe muziekminnende festivalbezoekende – niet doorgaans religieuze huiskamerconcerten bezoekende – vriendin bij me. “Oei, we hebben allebei te veel No 19 en No 5 op en we ruiken naar wijn”, denk ik, als we binnen stappen. We hebben zojuist te horen gekregen dat er nu nog geen wijn wordt geserveerd, maar straks wel, in de pauze.

Bas van Nienes zingt en ontroert...

Mensenkinderen begint te spelen en de wereld staat even stil. Acoustisch en muzikaal. De band voelt zich thuis en laat mij en ons ook thuis voelen. Ik ben voor het eerst binnen in de ondertussen verbouwde, voormalige Brandero. De legendarische en roemruchte coffeeshop, gesloten vanwege toestanden. En nu, luister ik, hier, naar teksten en een sound vergelijkbaar met een soort bekeerde Spinvis.

Knusse Muzikale Warmte

Een aantal vriendelijke jongens gekleed in Fanfare kledij spelen en zingen mooie zachtmoedige, niet-versterkte liedjes in een hoek van de kamer. Tjarda geeft aan het einde van de eerste set een ragfijn seintje aan manlief Harm – Jan, en de koffie voor de pauze wordt vers gezet. Ik kijk mijn ogen uit. En ik geniet. Heerlijke live gespeelde muziek, zo dichtbij, zo echt. Eenmaal terug thuis, al luisterend naar de hele CD, probeer ik te ontdekken waarom deze muziek mij zo raakte…

Tjarda met haar eigen Mensenkind

Helemaal ben ik er nog niet uit, over de muziek en soms ook over die teksten. Maar de avond was zonder twijfel bijzonder, de Mensen(kinderen) evenzo. Laten we zeggen dat het een Winters Binnen meets ooit in den beginne Grachtenfestival in combinatie met een regionale EO jongerendag was. Maar dan om de hoek, met zelfgebakken cake. Oordeel zelf…

Tjarda organiseert regelmatig huiskamerconcerten.
Info per e-mail: tjardavanschaik@gmail.com

We zijn allemaal Mensenkinderen (geweest)

Reacties


1 Comments on this post

  1. Yes!
    Goeie recensie, het was tof!
    Greetz en tot een volgende keer, dan moeten we maar ff meeten want I love Noord too 😉

    Jurjen ten Brinke /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord