Het spannendste stadsdeel van Amsterdam

Gisteren was ik met ilovenoord-collega Bas bij de ‘wereldpremi√®re’ van ‘Amsterdam Stad aan het IJ’ in Eye. Deze film van Remy Vlek geeft een mooi beeld van de ingrijpende veranderingen die de IJ-oever de afgelopen decennia heeft ondergaan. In Amsterdam-Noord zie je onder meer de schitterende architectuur van het Kraanspoor en het nieuwe filmmuseum, maar ook de nog altijd rauwe leegte van delen van het NDSM-terrein. Het is waarschijnlijk dat contrast dat burgemeester Eberhard van de Laan ertoe bracht om Noord voorafgaande aan de vertoning het ‘spannendste stadsdeel van Amsterdam’ te noemen. Ik hoop dat Amsterdam-Noord ook de komende jaren iets van die rauwheid zal behouden.

Na de film stond ik met Bas nog even te genieten van het magnifieke uitzicht, op wat nu al het mooiste terras van Noord genoemd kan worden. Zelfs in de schaarse aprilzon waren alle tafels bezet. Op het grote natuurstenen plateau aan het water zaten zelfs al wat mensen te genieten van het spel van het licht en de golven. Als het echt zomer wordt, zou dat plateau wel eens de favoriete hang-out van heel veel Amsterdammers kunnen worden. Noord rules!

Amsterdam Stad aan het IJ, dinsdag 17 april, 23.00 uur, Ned. 2

Reacties


2 Comments on this post

  1. Hoi Jeroen,
    Zaterdag is het niet de 17e en de 17e is het niet zaterdag, weet je wanneer de film dan wel op tv komt?
    Groetje Marit.

    Marit /
  2. Marit, het moet zijn dinsdag 17 april! Ik pas het aan…

    Jeroen Kleijne /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord