Natuurspeeltuin het Diereneiland gaat open // 14 april

Zaterdag 14 april om 14.00 uur openen de Noordse wethouders Coby van Berkum, Willem Paquay en Kees Diepeveen Natuurspeeltuin het Diereneiland. De portefeuilles van drie wethouder zijn respectievelijk jeugd; wijkaanpak/(dieren)welzijn en milieu. Op de natuurspeeltuin vinden activiteiten plaats die verband houden met al deze gebieden.

Stichting Speeltuinen in Noord (SPIN) en de vrijwilligers van Stichting Diereneiland maken samen van de kinderboerderij een natuurspeeltuin. Het wordt een speeltuin waar dieren zijn, waar een moestuin komt, waar kinderen kunnen huttenbouwen en spelen met zand, water en speeltoestellen. Activiteiten op het gebied van kunst, techniek, natuur en milieu zijn er vanzelfsprekend. Kortom een proef- en experimenteertuin voor kinderen en volwassenen. De spelbegeleiders van de natuurspeeltuin werken volgens de principes van de Vreedzame Wijk.

Hoogte punt was toch wel het plaatsen van zonnepanelen door leden van de fractie van Groen Links Centrum op het dak van de geitenstal.

Het project krijgt steun van veel bewoners, organisaties en winkeliers en ontwikkelt zich nog steeds. Zo meldde zich onlangs een buurtbewoner die er met en voor kinderen bijen wil gaan houden. De Alliantie, Eigen Haard en de Rabobank ondersteunen het initiatief en zullen tijdens de opening hun donatie bekend maken.

Na de officiƫle opening is het de hele middag feest!

Reacties


2 Comments on this post

  1. Wat een fantastisch nieuws! Eindelijk een levend diereneiland met van-alles-er-op-en-eraan.

    Suzanne van Heese /
  2. Inderdaad fantastisch nieuws! Goed dat de kinderen van Noord er weer een mogelijkheid bij krijgen om positieve ervaringen op te doen met echte natuur! Ze zijn ook van harte welkom op zaterdagmiddag 2 juni in het W.H. Vliegenbos, voor spectaculaire natuur belevenissen!

    Vera Steenhart /

Reacties zijn gesloten.

ilovenoord